Gündem

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Kentsel dönüşümde tek taraflı fesih hakkı geliyor

Kartal'da bir bina çökmüş, 21 kişi hayatını kaybetmişti

27 Mayıs 2019 13:44

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da yıkılan binaların yerinde yapılan inşaatları ziyaret etti. Bakan Kurum ziyaret sırasında kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşa ve yükleniciye tek taraflı fesih hakkını getiren bir düzenleme yapılacağını açıkladı.

Kartal'da 21 kişinin öldüğü Yeşilyurt binasından sonra bölgede yıkılan binaların inşaatları devam ediyor. Bakan Kurum bölgedeki inşaatları ziyaret etti. Kurum, burada yaptığı açıklamada kentsel dönüşümle ilgili şunları söyledi: 

“Kentsel dönüşüm projelerinde, vatandaşımıza veya yükleniciye tek taraflı fesih hakkını getiren bir düzenleme yapacağız. Bu düzenleme çerçevesinde eğer vatandaşımız bir müteahhitle anlaşmış fakat müteahhit edinimini yerine getiremediyse buradaki süreden kaynaklı ihtarları çekmek ve olaya Bakanlığın tespitini yapmak suretiyle de tek taraflı fesih hakkını getireceğiz"

Ne olmuştu?

6 Şubat 2019'da İstanbul Kartal'da 7 katlı 24 daireli bina çöktü. Binanın çökmesi sonucu 21 kişi hayatını kaybetti. Bölgedeki başka binalar tahliye edildi ve yıkıldı. Yeni yapılacak binaların inşaatı sürüyor.