Gündem

Çeşme'de iş cinayeti: Lüks sitedeki havuzun bakımını yapan iki işçi, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti

Elektrik kaçağının, elektrik rölesinin sökülmesinden kaynaklandığı iddia edildi

06 Haziran 2019 09:27

İzmir Çeşme'de değeri milyonlarca lirayı bulan villaların yer aldığı sitedeki havuzun bakımını yapan iki işçi, elektrik akımına kapılarak olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. Elektrik kaçağının, elektrik rölesinin sökülmesinden kaynaklandığı iddia edildi.

Yeni Asır Gazetesi'nden Fatih Şendil'in haberine göre olay geçtiğimiz Cumartesi günü Çeşme Alaçatı'daki Celal Bayer Mahallesi'nde meydana geldi. Havuz bakım ve montaj işleri yapan şirketin sahibi olan 51 yaşındaki Behçet Özbek ile işyeri çalışanı 28 yaşındaki Semih Kublay site yönetiminin talebi üzerine lüks havuzun bakım ve temizliğini yapmak için geldi. Havuzun motor dairesini kontrol eden Özbek bilinmeyen bir nedenle elektrik akımına kapıldı. Özbek'in boş havuzun hemen yanı başında kıvrandığını ve bir yerden düştüğünü sanan çalışanı Kublay, patronuna ne olduğunu anlamak için yanına geldi. Özbek'e dokunan Kublay da elektrik akımına kapılarak feci şekilde can verdi. Site sakinlerinin durumu fark edip haber vermesi üzerine olay yerine gelen emniyet ve sağlık ekipleri Behçet Özbek ile Semih Kublay'ın olay yerinde hayatlarını kaybettiklerini belirledi.

Kaçak iddiası

Behçet Özbek'in iki yıldır sitenin havuz bakımı ile ilgilendiği, kaçağın elektrik rölesinin sökülmesinden kaynaklandığı iddia edildi. Özbek ve Kublay ailesinin yapılacak bilirkişi incelemesi ve soruşturmanın ardından şikayetçi olabilecekleri kaydedildi.