Gündem

Çavuşoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na Doğu Akdeniz yanıtı: Fatih, Yavuz ve Barbaros'u Yunan gemisi sanıyor herhalde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Doğu Akdeniz'de zengin petrol var, doğal gaz yatakları var; bir tek devlet yok, Türkiye" demişti

18 Ağustos 2019 15:49

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Doğu Akdeniz'deki çalışmalara ilişkin "Doğu Akdeniz'de zengin petrol var, doğal gaz yatakları var. ABD, Yunanistan, Kıbrıs Rum yönetimi, Mısır, Katar orada, hepsi orada. Bir tek devlet yok, Türkiye" açıklamasına yanıt verdi. Çavuşoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu Fatih, Yavuz ve Barbaros'u Yunan gemisi sanıyor herhalde" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına Twitter hesabından yanıt veren Çavuşoğlu, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Doğu Akdeniz’de bizim ve KKTC’nin haklarını koruyan Fatih, Yavuz ve Barbaros’u Yunan gemisi sanıyor herhalde.  4. Gemimiz Oruç Reis de yolda. Milli davamız Kıbrıs konusunda bile yeterince bilgilendirilmeyen Sayın Genel Başkan’a bu konuda bilgi vermeye hazırız." ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu, mesajında Kılıçdaroğlu'nun sözlerini içeren videoyu da paylaştı. 

Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Konseyi toplantısında Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine yönelik yaptırım konusunda TBMM'de CHP, MHP, İyi Parti ve AKP'den ortak bildiri hazırlanmasını hatırlatarak, "Sayın Genel Başkan kendi partisinin de imzaladığı TBMM'nin ortak bildirisini de hatırlamıyor sanırım!" dedi.

 

 
","articleSection":"Gündem","publisher":{"@type":"Organization","name":"T24","logo":{"@type":"ImageObject","url":"https://t24.com.tr/logo.png"},"sameAs":["https://www.facebook.com/T24comtr","https://www.instagram.com/t24comtr","https://twitter.com/t24comtr"],"url":"https://t24.com.tr","contactPoint":[{"@type":"ContactPoint","contactType":"customer service","email":"[email protected]","areaServed":"TR","url":"https://t24.com.tr"}]},"datePublished":"2019-08-18T15:49:00+03:00","genre":"News","mainEntityOfPage":"https://t24.com.tr/haber/cavusoglu-ndan-kilicdaroglu-na-dogu-akdeniz-yaniti-fatih-yavuz-ve-barbaros-u-yunan-gemisi-saniyor-herhalde,835396","author":{"@type":"Organization","name":"T24","logo":{"@type":"ImageObject","url":"https://t24.com.tr/logo.png"},"sameAs":["https://www.facebook.com/T24comtr","https://www.instagram.com/t24comtr","https://twitter.com/t24comtr"],"url":"https://t24.com.tr","contactPoint":[{"@type":"ContactPoint","contactType":"customer service","email":"[email protected]","areaServed":"TR","url":"https://t24.com.tr"}]},"url":"https://t24.com.tr/haber/cavusoglu-ndan-kilicdaroglu-na-dogu-akdeniz-yaniti-fatih-yavuz-ve-barbaros-u-yunan-gemisi-saniyor-herhalde,835396"}]