Gündem

Cami inşaatı enkazı altında kalan mühendisin 33 saat sonra cansız bedenine ulaşıldı

16 Kasım 2019 06:31

Gaziantep’in Akkent Mahallesi’nde inşa edilen bir caminin kubbe kısmının altında kurulan ahşap iskelenin çökmesi sonucu enkaz altında kalan mühendis Korkut Küçükcan, yaklaşık 33 saat süren arama kurtarma çalışmasının ardından sıkıştığı yerden çıkarıldı. Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan Küçükcan'ın hayatını kaybettiği belirtildi.

Küçükcan’ın ölümüyle ilgili Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Başhekimi basın açıklaması yaptı. Başhekim Suat Zengin, “Mühendisin vefatının üzerinden belli bir sürenin geçtiğini değerlendirmekteyiz” dedi.

Mühendisin ölümünün üzerinden belli bir saat geçtiğini ifade eden Zengin, şunları dedi:

“Yaklaşık 33 saattir tüm Antep halkı vali beyimizden, AFAD ekiplere kadar tüm çabayla can hıraş mühendis arkadaşımızı kurtarmak için elinden gelen çabayı gösterdiler. Yarım saat önce mühendis arkadaşımız bulundu. Bize acile getirildiğinde ilk değerlendirmemizde vefatının üzerinden belli bir süre geçtiğini değerlendirmekteyiz, ama bu sürenin ne kadar olduğu kesin bilgi yarın Adli Tıp makamınca yapılacak incelemeler sonucunda belli olacaktır. Başta ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim. Antep halkına da aynı zamanda başsağlığı dilerim. Allah sabırlarını arttırsın. Oldukça fazla iskele malzemesinin üzerine düşmesiyle yüzlerce kiloluk bir ağırlık oluşturuyor. Başta baş bölgesi olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde ezilmeler oluşmuştu. Otopsi sonucuna göre kesin sonucu Adli Tıp verir. Kafa travmasına bağlı ölümün gerçekleştiğini düşünmekteyiz.”