Gündem

Çaldıkları kredi kartıyla binlerce liralık alışveriş yaptılar

06 Temmuz 2022 18:31

İstanbul Ümraniye’de, bir vatandaşın düşürdüğü kredi kartını bulan şüpheliler, 3 bin liralık alışveriş yaptı. Gelen faturayı gören kart sahibi duruma isyan ederken, şüphelilerin çaldıkları kredi kartı ile alışveriş yaptıkları anlar güvenlik kameralarına yansıdı. 

Olay, Ümraniye’de, dün meydana geldi. İddiaya göre; markette yaptığı alışveriş sonrasına evine dönen Seda Kurban, yol üzerinde kredi kartını düşürdü. Kurban, banka tarafından telefonuna gönderilen mesajla kartının kaybolduğunu anladı. 

Bankadan gelen mesaj sonrası kartının çalındığını ve temassız özelliği kullanılarak 3 bin liralık harcama yapıldığını öğrenen Kurban, bankayı arayarak kartı kullanıma kapattırırken, konuya ilişkin şikayette de bulundu.

"Kartı kullanan kişiler 3 çocuğumun rızkını yedi"

Yaşanan olay sonrası mağdur olduğunu belirten kart sahibi Seda Kurban, “En son market alışverişi yapmıştım. Marketten çıktıktan sonra kartı düşürdüğümü fark etmedim. Ertesi sabah bankadan kartımın içerisinden harcama yapıldığı bilgisi geldi. Kartı düşürdüğümü o zaman fark ettim. Hesap hareketlerine baktığım zaman 3 bin liralık alışveriş yapıldığını gördüm. Kartın temassız özelliği olduğu için harcama yapabilmişler. Bankada konuyla ilgili tutanak hazırladı. Kartı kullanan kişiler 3 çocuğumun rızkını yedi. Normal bir insan kart bulduğunda alır kenara kaldırır ya da sahibini bulmaya çalışır. Bunu yapmadılar. Ben konu ile ilgili şikayetçi oldum” ifadelerini kullandı.

Kartı çalan şüphelilerin, marketlere girerek alışveriş yaptığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. (İHA)