Gündem

Burhanettin Duran: "Burası artık devletin kurumu değildir" ifadesi açıktan "devri sabık yapma" iradesinin beyanıdır

Sabah yazarı Duran, TÜİK'in uluslararası denetimlere tabi olduğunu dile getirdi

04 Aralık 2021 08:07

Sabah gazetesi yazarı Burhanettin Duran, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun enflasyon rakamlarının açıkladığı günde TÜİK'e gitmesini değerlendirdiği yazısında, "Daha önce Merkez Bankası ziyaretinde gösterdiği üzere Kılıçdaroğlu, kendisince "Saray kurumu" olarak gördüğü yapıları baskılama çabası güdüyor. Hayat pahalılığı üzerinden muhalefet yapmayı anlıyorum. Ancak Kılıçdaroğlu bir süredir çok farklı bir yaklaşım sergiliyor.
Devlet kurumlarını karşısına alan tehlikeli bir muhalefet popülizmi üretiyor. Bürokrasiyi tehdit ederek sindirmeyi hedefliyor. Yani "Dosya gönderenler var" ifadeleri ile devlet memurlarına yönelik "akıllarını başına alsınlar" tehditleri aynı amaca matuf: Devlet memurları üzerinde korku oluşturarak kurumların çalışmalarını engellemek." diye yazdı.

CHP'li yetkililerin TÜİK'e yönelik açıklamalarının "hesap sorma" tehdidinden öteye geçtiğini savunan Duran, "Burası artık devletin kurumu değildir ifadesi açıktan "devri sabık yapma" iradesinin beyanıdır. Kaldı ki, Dünya Bankası'nın ulusal istatistik sistemlerinin performansı ve geliştirme çabalarına yönelik Performans Endeksi'nde, 178 ülke arasında Türkiye en iyi 'İlk 20'de.
Ve TÜİK verileri aralıksız uluslararası denetime tabi. Yine de elbette CHP, bu kurumu eleştirebilir. Ancak "Saray rejimi" adı altında yaptığı "kurum karşıtlığı" demokrasimize zarar veren zehirli bir dil taşıyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...