Politika

Burhan Kuzu "1982 Anayasası'nı ben yazdım" dedi, CHP'li Tanal yanıt verdi: Atma be din kardeşiyiz...

Burhan Kuzu'nun Ayşe Öğretmen paylaşımı, Mahmut Tanal ile Kuzu arasında tartışmaya neden oldu

10 Mayıs 2019 01:22

Eski AKP İstanbul Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu, Anayasa Mahkemesi’nin “Çocuklar ölmesin” diyen öğretmen Ayşe Çelik hakkında verdiği ‘hak ihlali’ kararını “Bir anayasa hukukçusu olarak, Anayasa Mahkemesinin Ayşe Çelik hakkında verdiği kararı doğru bulmuyorum. "Burada doğmamış çocuklar, insanlar, anneler öldürülüyor" diyerek terör örgütünün açık propagandasını yapan bir kişinin bu sözleri ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez” sözleriyle eleştirdi. CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın sosyal medyada Burhan Kuzu’ya cevap vermesi iki isim arasında tartışmaya neden oldu.

TIKLAYIN - Anayasa Mahkemesi, 2,5 yıl sonra 'ihlal' dedi; 'Çocuklar ölmesin' diyen Ayşe Öğretmen'e tahliye yolu açıldı

Kuzu’nun “Anayasa hukukçusuyum” sözlerine Tanal “Yazdığınız Anayasa Hukuk Kitabınız Var mı? Mümkünse hangi yayınevinde çıktı ? yazarmısınız . Kitapçılarda bulamıyorum” diye yanıt verdi. Kuzu ise “Senin yaptığın tam bir saygısızlık Sanal. Sen hala benim bir öğrencim olarak yazdığım kitapların farkında bile değilsen senin diplomanı geçersiz saymak lazım. Araştır bul. Her hoca ders kitabı yazmak zorunda değil. Üstelik ben 1982 Anayasası’nı yazdım. Bunu kamuoyuna saygımdan açıkladım” iddiasında bulundu.

Kuzu’nun öğrencisi olmadığını dile getiren Tanal ise Kuzu’ya “Bu üslup yakıştı mı? Ben sizin öğrenciniz değildim. Siz Prof. Dr. Selçuk Özçelik’in bulunduğu kürsüde asistandınız. Madem ki yazdığın Anayasa Hukuk Kitabı varsa bir tanesini kapağını paylaşsanız bende alsam ne olacak? Neden parladınız? 1982 Anayasası yazılırken daha siz Araştırma görevlisiydiniz. O Anayasa komisyonun içinde yoktunuz? Atma be din kardeşiyiz...” diye yanıt verdi.

Tanal’ın yanıtı üzerine Kuzu, kastettiği şeyin 1982 Anayasası olmadığını söyleyerek “Sen bana ders kitabımı soruyorsun ben de yazdığım ders kitabının adını söylüyorum. Adı:1982 Anayasası’nın Getirdiği Yenilikler-Mukayeseli bir çalışma.1982 Anayasası’nın hazırlanmasından bahsetmiyorum. Hayret bir insan bu kadar mı anlayışsız olur. Pes doğrusu” mesajını paylaştı. İki isim arasındaki tartışma devam ederken Tanal, 1982 Anayasası’nı hazırlayanların listesini paylaştı.

Tanal’ın kendi öğrencisi olduğu iddiasını tekrarlayan Kuzu “Senin Anayasa Yazılı kağıdını ben okudum Mahmut. Çok kötüydü. Eylüle bütünlemeye kaldın .Birilerini devreye soktun. Zar zor hatıra binaen geçer not verdim. Ellerim kırılaymış” ifadesini kullandı. Tanal ise bütünlemeye kalmadığını öne sürdü.

Paylaşımlarına devam eden Tanal, bu kez Kuzu’nun bahsettiği kitabın anayasa hukuku kitabı olmadığını ileri sürerek “Anayasa Hukuku Kitabı Değil ki? Ben sizin yazdığınız Anayasa Hukuk Kitabı Arıyorum. Ama piyasada yok” dedi. Kuzu ise mesaja yanıt olarak “Senin kafan durmuş Mahmut. Anlama yeteceğini kaybetmişin anlaşılan. O bahsettiğim kitabı kütüphaneden al oku. Ders kitabıdır. Metin derlemesi değildir” ifadesini kullandı.

Tanal ise “Sevgili Burhan Kuzu profesörlüğe yükselmek için girdiği jüride intihâl nedeniyle ceza alıp almadığını soruyorum ve bu olay sonrası jüri değiştirildi mi değiştirilmedi mi?” iddiasını ileri sürdü.