Gündem

"Bu suça ortak olmayacağız" diyen 5 akademisyene daha hapis cezası

Akademisyen Koray Çalışkan'a 'Terör örgütü propagandası" suçundan 2 yıl, 3 ay hapis cezası verildi

10 Nisan 2019 17:41

"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini imzaladıkları için "Terör örgütü propagandası" suçlamasıyla yargılanan akademisyenler Hülya Dinçer ile Gülşah Kurt'a 1'er yıl 3'er ay, Ömer Faruk Yekdeş ile Z.U 1'er yıl 6'şar ay, Koray Çalışkan'a ise 2 yıl, 3 ay hapis cezası verildi. 

Doğu ve güneydoğuda operasyonlar sürerken "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini imzaladıkları için "Terör örgütü propagandası" suçlamasıyla yargılanan akademisyenlerin duruşmaları Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde devam etti. 

Bianet'ten Tansu Pişkin'in haberine göre,  37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada akademisyenler Hülya Dinçer ile Gülşah Kurt'a "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla 1'er yıl 3'er ay hapis cezası verilirken Ömer Faruk Yekdeş ile Z.U.'ya aynı suçlamayla "pişmanlık göstermedikleri" gerekçesiyle 1'er yıl 6'şar ay hapis cezası verildi. Kararlarda hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Mahkeme, Koray Çalışkan'a ise yine aynı suçlamayla 2 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Hükmün açıklanması geriye bırakılmazken Çalışkan'ın avukatı kararı İstinaf Mahkemesi'ne taşıyacağını söyledi.