Dünya

Brezilya'nın eski Devlet Başkanı Lula Da Silva tahliye edildikten sonra ilk mitingini düzenledi

Silva, Breziya'nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro'yu eleştirdi

18 Kasım 2019 10:48

Cezaevinden tahliye edilmesinin ardından ilk geniş çaplı mitingini düzenleyen Brezilya'nın eski devlet başkanı Lula Da Silva, destekçilerine ‘mücadeleye devam’ sözü verdi.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, 'yolsuzluk ve kara para aklama' suçlamalarıyla 19 aydır cezaevinde tutulmasının ardından geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Brezilya'nın eski solcu devlet başkanı Luiz Inacio Lula Da Silva, dün akşam ülkenin kuzeydoğusundaki Recife kentinde, onuruna düzenlenen bir müzik festivalinde on binlerce destekçisinin katılımıyla bir miting gerçekleştirdi. Silva, “Ülke çapında seferber olan bu kadar insanı gördükten sonra şunu söylemek istiyorum: Mücadele sona ermedi. Daha fazlasını istediğimiz için mücadele sona eremez” ifadelerini kullandı.

Bolsonaro’ya mesaj: Ülkeyi bu çeteden kurtaracağız

Silva, festivalde siyaset konuşmak istemediğini vurgulasa da, Brezilya’nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’yu eleştirdi. Silva, “Hayatımın geri kalanının her bir dakikasında, ülkeyi, ona el koyan bu milis çetesinden kurtarmaya adayacağıma emin olabilirsiniz” dedi.

Tahliyesinin ardından destekçilerine üç kez hitap eden Silva’nın Recife’deki bu mitingi en geniş katılım olması bakımından diğerlerinden ayrılıyor.