Ekonomi

BOTAŞ Başkanı Özcan, Karadeniz gazı için nisan ayını işaret etti

31 Mart 2023 10:58

BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özcan, Karadeniz gazı için nisan ayını işaret ederek, "Nisan itibarıyla sisteme bağlanacak, sonra tüm Türkiye'yi gazla buluşturacağız" dedi.

Sabah'ta yer alan habere göre, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nun önceki günkü toplantısında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı temsilcileri sunum yaptı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, arife günü Karadeniz Gazı'nın Filyos'a getirilmesi töreninin yapılacağını duyurduğunu hatırlatan Özcan, şunları söyledi:

"Karadan itibaren Türkiye iletim sistemine bağlamakla mükellefiz. Kasım itibarıyla tüm hazırlıklarımızı bitirdik, bekliyoruz. Nisan itibarıyla sisteme bağlanacak, ondan sonra tüm Türkiye'yi gazla buluşturacağız."

Abone sayısı azaldı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Doğal Gaz Piyasası Dairesi Başkanı Hüseyin Daşdemir ise 6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde deprem öncesi yaklaşık 2 milyon abonenin bulunduğunu belirtti.

Daşdemir, "336 bin azalarak 1 milyon 686 bine düştü. Abone sayısındaki düşüşün yüzde 85'inin oturulamaz olan binalardan, geriye kalan yüzde 15'inin ise göç etkisinden oluştuğunu tahmin ediyoruz" diye konuştu.