Ekonomi

Birleşik Kamu-İş'ten en düşük emekli maaşı tepkisi: Bir kişinin bile zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması mümkün değil

Birleşik Kamu-İş Başkanı Balık, kamu çalışanlarına yapılması planlanan yüzde 40'lık zammın "işe yaramayacağını" belirtti

30 Haziran 2022 13:04

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, en düşük emekli maaşının temmuz zammı ile 3 bin 500 TL’ye çıkarılması sonrası açıklamalarda bulundu. Balık, açlık sınırının 6 bin 779 TL olduğu bir dönemde, 3 bin 500 TL ile değil bir ailenin, bir kişinin bile geçinemeyeceğine dikkat çekti.

Balık, “Bu maaşla bir kişinin bile zorunlu ihtiyaçlarını bile karşılaması mümkün değil” dedi.

"Kamu emekçilerine yapılacak yüzde 40'lık zam işe yaramayacak"

Sözcü'de yer alan habere göre “Ekonomik koşullar, zam yağmurları, siyasi ve politik hatalar vatandaşlarımızın yaşam koşullarını günden güne yaşanılmaz hale getirmektedir” diyen Balık, şöyle devam etti:

TÜİK'in çarpıtılmış enflasyon rakamlarına göre emekçilerinin maaşlarını belirleyen iktidar, yüzde 40 oranında zam ile emekçileri enflasyona ezdirmeyeceklerini iddia etmektedir. Ancak altı aylık gerçek enflasyonun yüzde 74,83, TÜİK'e göre ise yüzde 73,50 olduğu koşullarda emeklilere yapılan bin liralık ve kamu emekçilerine yapılması planlanan yüzde 40 oranındaki zam hiçbir işe yaramayacaktır.