Politika

Binali Yıldırım, yeterli takipçi sayısına erişemeyince Twitter hesaplarını değiştirdi

Yıldırım, Meclis Başkanlığı döneminde kullandığı hesabı yeniden aktif hale getirdi

27 Mayıs 2019 21:16

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Twitter’da takipçi sayısını yüksek göstermek için Meclis Başkanlığı döneminde kullandığı Twitter hesabıyla, İBB adaylığı için açılmış olan hesabı değiştirdi. 

Binali Yıldırım, 19 Şubat’ta açtığı ve kullanıcı adı @BY olan (şu anda @TCMeclisBaskani) hesabın 249 bin takipçisi var. Yıldırım’ın rakibi Ekrem İmamoğlu’nun ise 2,48 milyon takipçisi bulunuyor.

Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığı döneminde kullandığı 1,6 milyon takipçisi olan Twitter hesabıyla, kişisel hesabını değiştirdi. Twitter’da kullanıcılar bu değişikliği Binali Yıldırım’ın kişisel hesabının yeterince takipçiye ulaşamamasına bağladı.

Hesaplar değiştirilmeden önce @TCMeclisBaskani hesabından en son paylaşım 18 Şubat’ta yapıldı. Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığını bıraktığına dair paylaşım yapan hesap, 27 Mayıs’a kadar herhangi bir tweet atmadı. 

Binali Yıldırım yeni Twitter hesabına geçtikten sonra sekiz tweet attı. Yıldırım’ın en fazla etkileşim toplayan tweeti, 27 Mayıs Darbesi’yle ilgili paylaşımı aldı. Bu tweet, 2859 retweet, 9282 beğeni aldı.