Gündem

"Binali Yıldırım 31 Mart'tan bu yana iyi bir sınav vermedi; hakkı değil çıkarı, vicdanını değil gücü tercih etti"

"Yıldırım hiç de öyle durumdan rahatsızmış gibi görünmüyor"

10 Mayıs 2019 08:07

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek sağ kökenli bir siyasetçinin AKP'li Binali Yıldırım'a yönelik olarak tepkilerini bugünkü köşe yazısında paylaştı. Buna göre Yıldırım 31 Mart'tan bu yana tavır değiştirdi ve iyi bir sınav veremedi. Siyasetçi, Yıldırım'ın hakkı değil çıkarı, vicdanı değil gücü tercih ettiğini söyledi. 

Zeyrek "Siz haklı çıktınız" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

31 Mart gecesinden bu yana bir çok izleyici ve okuyucumdan,  sıkça, “Yıldırım'ı farklı göstermeye çalışıp durmayın. Partisi neyse O da o” gibi mesajlar almaya başladım.
Benim gibi düşündüğünü bildiğim, konu her açıldığında bana katılan, destek veren merkez sağ kökenli bir siyasetçi tanıdığım da önceki gün benzer bir tepki gösterince şaşırdım.
“Niye böyle düşünmeye başladın” diye sorduğumda çok net bir yanıt verdi:
“31 Mart'tan bu yana iyi bir sınav vermedi. Hakkı değil çıkarı, vicdanını değil gücü tercih etti. Tokatlıların kahvesinde söylediklerine bakarsan hiç de öyle durumdan rahatsızmış gibi görünmüyor.”
Tokatlıların kahvesinde söylediklerini atlamıştım.
Açtım okudum.
Yıllarca en ön sıralarda siyaset yapmış “efsane” bir siyasetçi olarak, “kenardan köşeden bir ilçeden gelmiş, adı sanı duyulmamış” genç bir siyasetçinin karşısında seçimin neden böyle sonuçlandığını sorgulamak yerine, seçimden sonra sosyal medya fenomenine dönüşen Ali İhsan Yavuz'un kıvamında konuşmuş.
YSK'nın adalet yoksunu kararını  izah etmeye çalışırken, kendisini rakamlara boğmuş ve “şöyle olsa şöyle olurdu” tarzı bir sürü cümle kurmuş.
Pendik Sanayi ve İş Adamları Derneği'nin iftar yemeğinde konuşurken de hızını alamayıp “asıl mağdur benim” mesajı vermiş.

Yazının tamamı için tıklayın