Gündem

Bilkent Şehir Hastanesi’nde mahkûm koğuşu yapılmayınca tutuklu ve hükümlüler için yeni servis kuruldu

Tedavisi kapsamlı ve zor olan sağlık sorunları için Ankara Numune ve Ankara Hastanesi kullanılıyordu

09 Ağustos 2019 15:18

T24 Ankara

Ankara’da faaliyete geçirilen Bilkent Şehir Hastanesi’nde cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerin tedavisinin yapılacağı “mahkûm koğuşu”nun bulunmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Ankara’daki Sincan Cezaevi’nde kalan tutuklu ve mahkûmların tedavilerinin yapılması için Ulus’taki Mevki Hastanesi’nde servis oluşturuldu.

Alınan bilgiye göre, Bilkent’teki Şehir Hastanesi’nin faaliyete geçirilmesiyle birlikte başkentte sağlık hizmeti veren Ankara Hastanesi ve Ankara Numune Hastanesi kapatılarak Şehir Hastanesi’ne taşındı. Bu taşınmayla birlikte “devlet hastanesi” statüsündeki her iki hastanede Ankara ve çevre illerdeki cezaevlerinde yatan tutuklu ve hükümlülerin tedavilerinin yapıldığı mahkûm koğuşlarındaki tedaviler de sonlandırıldı.

Ancak, kapatılan devlet hastanelerinin yerine faaliyete geçen Bilkent Şehir Hastanesi’nde tutuklu ve hükümlülerin tedavilerin yapılmasını sağlayacak “mahkûm koğuşu”nun bulunmadığı, inşaat sırasında bu yönde bir planlama yapılmadığı ortaya çıktı.

Özellikle Sincan Cezaevi’nde kalan tutuklu ve hükümlülerin küçük çaplı tedavileri cezaevi yerleşkesi içindeki sağlık merkezinde yapılmasına karşın, tedavisi kapsamlı ve zor olan sağlık sorunları için Ankara Numune ve Ankara Hastanesi kullanılıyordu.

Yeni açılan Şehir Hastanesi’nde mahkûm koğuşunun bulunmaması üzerine sorunu çözebilmek amacıyla Ulus’taki Mevki Hastanesi’nde özel servis oluşturuldu.  Ayrıca, yapımı devam eden Etlik’teki diğer Şehir Hastanesi projesinde mahkûm koğuşu planlaması yapıldığı öğrenildi.

Bilindiği gibi devlet hastanelerindeki mahkûm koğuşları, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin tedavilerini sağlamak amacıyla yüksek güvenlikli olarak kuruluyor. Cezaevindeki sağlık ünitesinden devlet hastanelerine sevki yapılan tutuklu ve hükümlüler, güvenlik güçlerinin gözetiminde hastanenin ayrı bir yerinde oluşturulan mahkûm koğuşlarında tedavi ediliyor. Tedavi süresince mahkûm koğuşlarına giriş ve çıkışlar, güvenlik güçleri tarafından sağlanıyor.