Gündem

Bilal Erdoğan'dan TÜGVA'ya sağlanan imkânlara ilişkin açıklama

"Kamu kaynakları bu tür sivil toplum kuruluşlarıyla kullanıldığında zaman daha etkili olur"

27 Şubat 2019 19:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, “TÜGVA’ya bu imkân neden sağlandı” diye eleştiriler yapıldığını belirterek “Kamu kaynakları bu tür sivil toplum kuruluşlarıyla kullanıldığında zaman daha etkili olur. Daha bunu bilmiyorlar. Bizim kısıtlı yurt imkanlarımızla gençlerle ilgilenmemiz başka devletin memurunun ilgilenmesi başka. Sosyal hizmetlerin kamu tarafından desteklenmesi normaldir, batıda da böyledir" dedi.

Birgün'de yer alan habere göre, Mardin’in Dargeçit ilçesinde, TÜGVA İlçe Temsilciliği’nin açılışa katılan Bilal Erdoğan, “TÜGVA’ya bu imkân neden sağlandı” diye eleştiriler yapıldığını söyledi. “Kamu kaynakları bu tür sivil toplum kuruluşlarıyla kullanıldığında zaman daha etkili olur. Daha bunu bilmiyorlar. Bizim kısıtlı yurt imkanlarımızla gençlerle ilgilenmemiz başka devletin memurunun ilgilenmesi başka” diyen Erdoğan, TÜGVA’nın yurt hizmeti vermeye devam etmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

Devletin vakıfların yaptığı işi asla yapamayacağını savunan Erdoğan “Hayvan haklarını düşünelim, İstanbul’da belediye ekipleri sokak hayvanlarına yiyecek verip destek oluyor. Hayvanseverlerin hayvana olan merhametini bir belediye memuru gösteremeyebilir ama o faaliyeti hayvansever derneğiyle yapmak daha doğrudur. Sosyal hizmetlerin kamu tarafından desteklenmesi normaldir, batıda da böyledir. Bunlar kamu hizmetlerini tamamlar nitelikteki hizmetlerdir” şeklinde konuştu.