Dünya

Beyaz Saray'da Suriye gerilimi: Başkan Trump toplantıda "kendini kaybetti"

Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi “Başkan ve ailesinin güvenliği için her zaman dua ederdim. Ama artık Başkan’ın sağlığı için dua ediyorum” dedi.

17 Ekim 2019 00:21

T24 Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den Amerikan askerini çekme kararına karşı olan yasa tasarısının ABD Temsilciler Meclisi’nde 60’a karşı 354 oyla kabul edilmesinin ardından Beyaz Saray’da yapılan toplantıda tartışma çıktı.

TIKLAYIN - ABD Temsilciler Meclisi, Trump'ın Suriye'den Amerikan askerinin çekme kararına karşı olan tasarıyı onayladı

Pelosi: Artık Başkan'ın sağlığı için dua ediyorum

Trump “IŞİD’lilerin bir kısmı komünist” derken Demokratlar toplantıyı terk etti. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi  “Başkan ve ailesinin güvenliği için her zaman dua ederdim. Ama artık Başkan’ın sağlığı için dua ediyorum” dedi.

Trump’ın “oldukça sarsılmış” olduğunu söyleyen Pelosi, ABD Başkanı’nın toplantıya öfkeli ve savunmacı bir edayla geldiğini, suçlayıcı bir tavırla konuştuğunu söyledi.

“Suriye’de yaptıklarına karşı bu kadar büyük bir muhalefet beklemiyordu” diyen Pelosi, Başkan Trump’ın toplantıda kendisini kaybettiğini söyledi.

Hoyer: Bir Başkan'ın bu kadar saygısızca davrandığına tanık olmadım

Demorat senatörlerden Chuck Schumer “Küçük düşürücüydü, bilhassa da (Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’yi kastediyor) Sözcü’ye karşı” diyerek şöyle devam etti:

"Ona (Pelosi'ye) 'üçüncü sınıf politikacı' deyip durdu. Sözcü tamamen sakin kaldı. '(IŞİD'lilerin) Arasında Komünistler de var. Belki bu hoşunuza gider' dedi. Bu bir diyalog değildi. Küçük düşürücü bir tartışmaydı. Ve gerçeklere, bilhassa da kendi vatanımızda ABD'ye zarar vermeyi amaçlayan IŞİD terör örgütünün nasıl vatanımızda engelleneceği sorusuna değinmiyordu."

Temsilciler Meclisi Üyesi Steny Hoyer ise “Bir Başkan’ın hükümetin kendisiyle eşit bir organına bu kadar saygısızca davrandığını görmedim hayatım boyunca görmedim” diye konuştu.

Trump'tan Pelosi'ye: "Üçüncü sınıf politikacı"

Cumhuriyetçilerden Kevin McCarthy, Pelosi'nin "alışkanlığı olduğu üzere bir toplantıyı daha terk ettiğini" söyledi. Temsilciler Meclisi Üyesir McCarthy, Başkan Trump'ın Sözcü Pelosi'nin yüzüne karşı "üçüncü sınıf politikacı" dediğini, Pelosi'nin de bunun üzerine toplantıyı terk ettiğini söyledi. McCarthy "Toplantıda kalan Demokratlarla son derece verimli bir toplantı geçirdik" diye ekledi.