Gündem

BeIN Sports'tan 'Hande Sümertaş' açıklaması: Bu kabul edilemez davranışlara göz yuman herkes suç ortağıdır

"Saldırıları, Digiturk olarak en şiddetli şekilde kınıyoruz"

08 Aralık 2020 22:43

BeIN Sports, Medya Hakları Direktörü Hande Sümertaş hakkında başlayan tartışmalara ilişkin açıklama yayımladı. "Sosyal medya üzerinden başlayıp dün gece Beyaz Futbol programı yorumcusu Ahmet Çakar'ın dayanaktan yoksun ithamları ile devam eden saldırıları, Digiturk olarak en şiddetli şekilde kınıyoruz" denilen açıklamada, "Bu kabul edilemez davranışlara göz yuman herkes suç ortağıdır" ifadesi kullanıldı.

BeIN Sports'un konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Çalışanlarımızdan Sayın Hande Sümertaş'ı hedef alan ve bir süre önce sosyal medya üzerinden başlayıp dün gece Beyaz Futbol programı yorumcusu Ahmet Çakar'ın dayanaktan yoksun ithamları ile devam eden saldırıları, Digiturk olarak en şiddetli şekilde kınıyoruz.

"Bu saldırılar her bakımdan kabul edilemez nitelikte olmanın yanı sıra, çalışanlarımızın güvenliğini tehlikeye sokmakta olup doğası gereği suç teşkil etmektedir. Bu saldırılar aynı zamanda, geçtiğimiz aylardan itibaren kurumumuza ve çalışanlarımıza yönelen, uçuk komplo teorileri ile şiddetin teşvik edildiği mazur görülemez bir taciz eğiliminin devamı niteliğindedir. Türk spor ve eğlence içeriklerini tanıtmak ve geliştirmek için her gün özveriyle işlerini yapan saygın ve itibarlı insanlardan oluşan çalışanlarımız bir yana, bu şekilde bir davranışa hiç kimsenin maruz kalmasını kabul edemeyiz.

"Bu kabul edilemez davranışlara göz yuman herkes suç ortağıdır. Sayın Sümertaş'ın haklarını korumasına yönelik her türlü desteği vereceğimizi, sporda ve toplumda yeri olmayan bu saldırıların takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız."

Ahmet Çakar ne demişti?

Ahmet Çakar, Beyaz TV'de yayımlanan programda, Hande Sümertaş ile yıllar önce yaşadığı polemiği hatırlatarak, "Hande Sümertaş, kırklı yaşlarda biraz etine dolgun bir hanımefendi. Yıllar önce çok enteresan bir Paris gecesinde senin yaşadıklarını anlattım. Kızdın bana. O zaman Ertem Şener vardı. Ona, bana çemkirdin. Şimdi sana bir şey söyleyeyim. Eğer bir daha saçının başının oynadığını hissedersem beni üzmüş olursun ben de seni üzerim" demişti.