Gündem

Başsavcılıktan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şükrü Çağlar'ın ölümü hakkında açıklama

"Otopsi işlemleri tamamlandı..."

18 Haziran 2022 11:37

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şükrü Çağlar'ın evinde ölü bulunması hakkında yapılan açıklamada, "Yapılan incelemeler ve otopsi işlemi sonucunda ilk belirlemelere göre ölümün harici bir nedenden kaynaklanmadığı, şüpheli bir durumun olmadığı anlaşılmıştır" denildi.

Anayasal düzene karşı işlenen suçlar ve FETÖ davalarının görüldüğü Ankara 29'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı olan 46 yaşındaki Şükrü Çağlar, adliyeye gelmemesi üzerine evine gelen polisler tarafından ölü bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Şükrü Çağlar’ın vefatı üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, otopsi işlemlerinin tamamlandığı ve şüpheli bir durum olmadığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şükrü Çağlar’ın, 17.06.2022 günü saat 16.15 sıralarında ikametinde, yakınları tarafından hareketsiz bir şekilde yatarken görülmesi üzerine durum Yıldızevler Şehit Adnan Kılıçoğlu Polis Merkez Amirliğine ihbar edilmiştir. Olayın Cumhuriyet Başsavcılığımıza iletilmesi akabinde görevlendirilen Cumhuriyet başsavcıvekili ve Cumhuriyet savcısı tarafından merhumun ikametinde incelemeler yapılmış, akabinde adli tıp kurumunda otopsi işlemleri tamamlanmıştır. Yapılan incelemeler ve otopsi işlemi sonucunda ilk belirlemelere göre ölümün harici bir nedenden kaynaklanmadığı, şüpheli bir durumun olmadığı anlaşılmıştır. Soruşturma Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle yürütülmektedir”. 

TIKLAYIN - Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şükrü Çağlar ölü bulundu