Yaşam

Başsavcıdan uyuşturucu kullananlara çağrı: Kapımız her zaman açık

"Uyuşturucu madde kullananlara ilk etapta ceza vermiyoruz, onların tedavisini üstleniyoruz"

22 Haziran 2019 12:36

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, ilçede uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik olarak son günlerde düzenlenen operasyonun ardından madde bağımlıları ile vatandaşlara da bir çağrıda bulunarak, “Kapımız her zaman vatandaşlarımıza açık. Uyuşturucu madde kullananlar bu illetten kurtulabilmek için buraya gelebilirler. Bizler zaten uyuşturucu madde kullananlara ilk etapta ceza vermiyoruz. Onların tedavisini üstleniyoruz” dedi.

İnegöl’de hafta içi düzenlenen ve 49 kişinin gözaltına alındığı operasyonun ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Başsavcı İnanç, “İnegöl’de uyuşturucu madde ticarete yapanlara yönelik çok ciddi bir operasyon gerçekleştirdik. Bu soruşturma bugüne kadar uyuşturucu madde satıcılarına yönelik yapılan en kapsamlı soruşturmadır. Birkaç ay boyunca çok titiz bir soruşturma yürüttük. Şu ana kadar soruşturmada 34 kişi tutuklandı. Bugün alınacak ifadeler sonucunda bu sayının artma ihtimali bulunmaktadır. Ben verdikleri emek doğrultusunda ilçe emniyet müdürümüze, ilçe jandarma komutanımıza, kaymakamımıza ve onlara bağlı çalışan ekiplere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Uyuşturucu madde kullananlara ilk etapta ceza vermiyoruz, onların tedavisini üstleniyoruz"

“Uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti hakkında, çocuklarımızı ve gençlerimizi korumak adına elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Dolayısıyla tekrar ilçemizdeki yaşayan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum; kapımız her zaman vatandaşlarımıza açık” diyen Başsavcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uyuşturucu madde kullananlar bu illetten kurtulabilmek için buraya gelebilirler. Bizler zaten uyuşturucu madde kullananlara ilk etapta ceza vermiyoruz. Onların tedavisini üstleniyoruz. Hastanelerimiz ve AMATEM vasıtasıyla tedavilerini üstleniyoruz. Ceza da vermiyoruz. Maksadımız uyuşturucu kullananları tedavi ettirmek. Yine belirtmek isterim ki bu mücadele noktasında emniyetimize ve jandarmamıza halkımızın destek vermesi gerekiyor. Anne babalarımız, öğretmenlerimiz, müdürlerimiz çocuklarımızı takip etmeliler. Muhtarlarımız da konuyla alakalı mahallelerdeki durumu bizlere bildirirlerse biz elimizden gelen her türlü desteği onlara vermeye hazırız. Suçlarla ancak bu şekilde mücadele ederiz.

"Sentetik maddeler esrara göre çok daha fazla zarar veriyor"

Uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin kullanımı son dönemlerde hem ilçemizde hem de ülkemizde artış gösteriyor. Uyuşturucu satıcıları çocuklarımızı hedef olarak alıyorlar. Çünkü hem ekonomik olarak hem de ülkenin geleceği olarak çocuklarımız büyük önem teşkil ediyor. Biz onları korumak adına elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Özellikle son dönemlerde ekstazi, bonzai gibi sentetik maddelerin kullanımında artış yaşanmakta. Bu sentetik maddeler esrara göre çok daha fazla zarar veriyor. Çocuklarımız için sentetik maddeler çok daha fazla tehlikeli. Kullanan kişilere sosyolojik ve psikolojik olarak büyük zarar veriyor.”