Gündem

Barolar Birliği delegelerinden AKP'yi ziyaret eden TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na istifa çağrısı

"Siyasi odaklara mesaj veren popülist bir yaklaşım içinde"

01 Şubat 2019 12:01

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun beraberindeki bölge baro başkanlarıyla Rize’de AKP İl Başkanlığı’nı ziyaret etmesine ve “birlikte milli duruş” çağrısı yapmasına avukatlardan tepki geldi. Barolar Birliği delegesi olan 8 avukat, yaptıkları açıklamayla Feyzioğlu’na istifa çağrısı yaptı. Avukatlar, Feyzioğlu’nun meslektaşlarının sorunlarını tespit ve çözümü yerine siyasi odaklara mesajlar veren popülist yaklaşımlar içinde olduğunu söyledi.

https://t24.com.tr/haber/akp-rize-il-baskanligi-ni-ziyaret-eden-ttb-baskani-feyzioglu-milli-bir-durusa-ihtiyac-var,806107

Sendika.Org’un paylaştığı açıklamaya göre, Barolar Birliği Başkanı’nın devletçi bir bakış açısıyla hukukun temel ilkelerini yok saydığını belirten avukatlar, “TBB başkanının bir süreden beri sürdürdüğü tavır, beyan ve meslekle ilgisi bulunmayan açıklamalar da gözetildiğinde bu görevi sürdürmesinin mesleğimize bir fayda sağlamayacağını düşünmekteyiz” diyerek Feyzioğlu’nu istifaya çağırdı.

Avukatlar, yaptıkları açıklamada, Av. Selçuk Kozağaçlı'nın babasının cenaze törenine elleri kelepçeli olarak getirilmesine karşı Feyzioğlu'nun kayıtsız kaldığını da belirterek "kabul edilemez" yorumunda bulundu.