Gündem

Barış Terkoğlu: Soylu FETÖ ve Gülen'e sahip çıkmış, yetmemiş STV'de konuk olmuştu

"Önder Aytaç’ın Avcı’yı neden aradığını sorgulayan Soylu, Aytaç’la o dönem omuz omuza ekrandaydı"

20 Haziran 2022 08:14

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Eski Emniyet Müdürü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele (KOM) Dairesi Başkanı Hanefi Avcı'nın terörle suçlanarak hakkında soruşturma açılmasını köşesine taşıdı.

Terkoğlu, Avcı'ya tebliğ edilen evrakta, "22-26 Ağustos 2010 aralığında, FETÖ’cü Önder Aytaç’la Avcı'nın altı kez telefonla konuştuğunun" belirtildiğini söyledi ve şunları kaydetti:

"Acaba yanlış mı hatırlıyorum dedim. Neyi mi? Malum, Avcı hakkında soruşturmayı İçişleri Bakanlığı yapıyor. Elbette, Emniyet’te Fethullahçı örgütlenme iddialarında bulunanlar, bir dönem FETÖ yayını STV tarafından da hedef alınmıştı. Hanefi Avcı’nın içeri girmesinin ardından Soylu, STV’ye bağlanmış, FETÖ’ye ve Gülen’e sahip çıkmıştı. Yetmemiş, Soylu, o dönem STV’de program yapan Önder Aytaç’ın konuğu olmuştu. Yani bugün, 12 yıl önceye gidip, FETÖ’yü eleştiren kitabının ardından, Önder Aytaç’ın Avcı’yı neden aradığını sorgulayan Soylu, Aytaç’la o dönem omuz omuza ekrandaydı.

Acaba Süleyman Soylu, Haliç’te Yaşayan Simonlar’ı 5. kez “terör”den soruşturarak FETÖ’nün yarım kalan hesabını mı tamamlamaya çalışıyor? Peki yıllardır 17-25 diye milat koyanlar, Avcı’ya 1970’li yılları sorarak kendileriyle ilgili bir kapı da açmış olmuyorlar mı?"

TIKLAYIN - Hanefi Avcı'ya soruşturma açıldı: Demirtaş açıklamam bahane, asıl gerekçe SADAT ve yolsuzluk eleştirilerim