Politika

Bakan Soylu'dan ABD'ye: Çatlasın, patlasınlar, Türk mühendisleri ATAK helikopteri yapıyor

İçişleri Bakanı Soylu, bir buçuk içinde 15,5 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildiğini söyledi

14 Şubat 2019 18:54

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TSK’nın Suriye’nin Afrin bölgesine düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı sırasında Türkiye’nin ABD’den bomba istendiğini ancak senatonun buna onay vermediğini belirterek “Çatlasın da patlasınlar. Bugün bizim Türk mühendislerimiz insansız hava aracı, ATAK helikopteri yapıyor. Bombaları da başınıza çalın mühimmatları da başınıza çalın” dedi.

"Bombaları başınıza çalın"

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Karapürçek Mahallesi'nde, AKP'nin seçim irtibat bürosunun açılışına katılan Bakan Soylu, vatandaşın, Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyenlere  50 gramlık oy pusulasıyla gereken cevabı verdiğini söyledi. "Şiddetle değil, baskıyla değil, ayaklanarak değil, sandıkla demokrasiyle oyla hadlerini bildirdiniz” diyen Soylu konuşmasına şöyle devam etti:

 “Çatlasın da patlasınlar. Bugün bizim Türk mühendislerimiz insansız hava aracı, ATAK helikopteri yapıyor. 1- 1,5 sene önce 'Zeytin Dalı Harekatı' yaparken Amerika'dan bomba istedik de 'Senatomuz size veremiyor' dediler. Bizim Türk mühendislerimiz onu da üretti. Bombaları da başınıza çalın mühimmatları da başınıza çalın. Bizim insanımız dünkü Türkiye'de değil. Dünyanın en büyük havalimanını yaptık. Şimdi Ankara'da, Mersin'de, Yozgat'ta bütün dünyayı kendimize hayran bırakacak, vatandaşımızı 5 yıldızlı lüks otellerde ağırlayacak gibi ağırlayacak şehir hastaneleri yaptık. Tabii Türkiye'nin büyümesini istemezler. Hiç isterler mi? Onlar lüks hastanelerde tedavi görecekler. Vatandaşımız akşam saat 8'de kuyruğa girecek, üzerinde battaniye sabaha kadar hastanenin önünde titreyecek, 'Doktoru 5 dakika görebilir miyim' diye. Bu manzaraları çok yaşadık. Bu ülkede 155'i arardı vatandaşımız, 'Ne olursunuz buraya polis gönderir misiniz?' dediğinde telefonun öteki tarafındaki de derdi ki 'Gönderelim ama arabamızın benzini yok'. Unuttuk mu bugünleri?" diye konuştu. 

Soylu’dan HDP milletvekillerine: Sen milletin milletvekili değilsin

Bakan Soylu, HDP milletvekillerinin açlık grevi eylemi 100 güne yaklaşan Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in sağlık durumuna dikkat çekmek için Taksim’de düzenlemek istediği ve polis tarafından engellenen yürüyüşle ilgili olarak “Neymiş? Apo için HDP'li milletvekilleri yürüyecekmiş. 'Yürütürsek adam değiliz' dedik. Betona oturdular mı? Sen milletin milletvekili değilsin. Seni bu milletin milletvekili olarak kabul etmiyoruz. Sen Kandil'in milletvekilisin, PKK'nın vekilisin; PKK'nın uşağı ve oyuncağısın" dedi. 

“Tarihimizde böyle rakam yok”

Yılbaşından bugüne kadar 15,5 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildiğini belirten Bakan Soylu, "Kandil'in önünde boynumuzu eğik bırakmayın. Türkiye'nin önü kapansın, diye çabalayanlara bizi mağlup ettirmeyin. Bizim gücümüzden almayın. Şu önümüzdeki 4,5 yılda seçim yok. Allah'ın izniyle Türkiye'yi bugüne kadar nasıl sıçratmışsak Türkiye'yi yine hep beraber iradenizle uçuralım da görsünler. Tarihimizde böyle bir rakam yok. 7 ton esrar, 1,5 ton eroin. Geçen sene sadece bin 100 kilo kokain yakalamışız. Şu an sadece 1,5 ayda bin 300 ton kokaini geçtik. Karapürçekliler burada söylüyorum. 1 haftaya kadar parklarda da öyle bir tane serkeş, sarhoş ve milletimi rahatsız edecek bir tek adam bulamayacaksınız. 57 bin uyuşturucu satıcısı şu an kodeste. Sadece ocak ayının başından şu ana kadar 2 bin 500'ünü kodese tıktık. Şunu ifade etmek isterim ki bu uyuşturucuların organizatörleri de satıcıları da bunları destekleyenler de kim olursa olsun; bunları yerin 7 kat altına gömmezsek namerdiz" diye konuştu. (DHA)