Çevre

Bakan Karaismailoğlu: Tüm doğal afetlere karşı çok daha güçlü ve hazır bir Türkiye var

26 Mayıs 2022 18:39

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, selden sonra yapılan yeni köprüleri eskilerine nazaran daha dayanıklı ve güvenli inşa edildiğini söyleyerek, “Tüm doğal afetlere karşı çok daha güçlü ve hazır bir Türkiye var” dedi.

Sinop’un Ayancık ilçesinde taşan Ayancık Çayı, ilçedeki yollara zarar vermiş ve ilçenin iki yakasını bağlayan köprüler yıkılmıştı. Tamamlanan köprü açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Çok kısa bir sürede hayatı normale döndürdük"

Artık sel olsun, deprem olsun tüm doğal afetlere karşı çok daha güçlü ve hazır bir Türkiye var. Bu gerçeği Elazığ ve İzmir depremlerini yaşayan vatandaşlarımız da gördü. Sizler de yaşadığınız sel felaketinde Türkiye’nin gücüne yakinen şahit oldunuz.

Selden etkilenen tüm bölgelere zaman kaybetmeden devletimizin tüm birimleriyle ulaştık. Hasar gören bölgelere topyekün omuzlarımızın üstüne aldık ve çok kısa bir sürede hayatı normale döndürdük. Selde denize akan ve deniz trafiğini tehlikeye düşüren 64 bin 700 metre küp tomruğu ilk defa uyguladığımız çelik ağ sistemiyle denizden topladık.

"Afetin ardından çalışmalara hemen başladık"

Hatırlayacağınız gibi Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta 115 km uzunluğunda yolumuz hasar görmüş ve 8 köprümüz tahrip olmuştu. Kastamonu’da Türkeli-Çatalzeytin arasını bağlayan Çatalzeytin köprüsünün yerine yenisini 52 gün gibi rekor bir sürede inşa ettik ve hizmete açtık. 69 günde Bartın’da bulunan Kumluca 2 köprüsünü tamamladık, ardından Kavlakdibi köprüsünü de hizmete verdik.

Sinop’ta bulunan 564 km yol ağının 54 kilometrelik kesiminde hasarlar meydana gelmiş, Ayancık-Türkeli arasındaki İkisu köprüsü, Ayancık şehir merkezinde bulunan Terminal ve Şevki Şentürk köprüleri yıkılmıştı. Afetin hemen ardından Sinop genelinde iş makinaları ve personelimizle çalışmalara hemen başladık.