Politika

Bakan Karaismailoğlu'ndan muhalefete: O masalarda milletin derdi yok, kendi geleceklerini planlıyorlar

AKP Çubuk İlçe Başkanlığı'nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu altılı masayı eleştirdi.

09 Ağustos 2022 19:05

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, muhalefeti ve oluşturulan altılı masayı eleştirmeye devam etti. Muhalefetin "Bugün hangi masayı nerede kuracağız, hangi masayı nerede kaldıracağız" hesabı içinde olduklarını ileri süren Bakan Karaismailoğlu, "O masalarda milletin derdi yok. O masalarda sadece kendi geleceklerini planlıyorlar." dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Ankara'nın Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ile yaptığı görüşmenin ardından AKP İlçe Başkanlığını ziyaretti. Burada basın açıklaması yapan Karaismailoğlu, son 20 yıldır Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP hükümetlerinin yaptığı icraatların dünya tarafından gıptayla izlendiğini iddia etti. Son 20 yılda 100 yıllık iş yaptıklarını ifade eden Karaismailoğlu, ulaştırma alanında 183 milyar dolarlık iş yaptıklarını söyledi.

Yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Karaismailoğlu, önümüzdeki yılın ilk aylarında Ankara’yı Sivas'a bağlayacaklarını ve Ankara-İzmir hızlı tren çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Karaismailoğlu, çok çalıştıklarını, çalışmaya da devam edeceklerini bildirdi.

Karaismailoğlu, bugün dünyada bir sürü gelişme olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bir taraftan Rusya-Ukrayna savaşı, bir taraftan Tahıl Krizi, yine NATO'da İsveç-Finlandiya sorunları. Ama bir tarafta da muhalefet var bakıyorsunuz, 'bugün hangi masayı nerede kuracağız, hangi masayı nerede kaldıracağız' bunun hesabı içindeler. Dünyadaki küresel gelişmeler, olaylar, krizlerle ilgili bunların fikir, görüş, vizyon olarak bir şey açıkladıklarını gördünüz mü? Bunlar, Türkiye'nin yönetimine talip olan insanlar, Allah göstermesin. Vatandaşımızın bu özgüveni, Cumhurbaşkanına güveni ve AK kadroların bugüne kadar yapmış olduğu işlerin teminatı olarak ve bundan sonra yapacak işleri, vatandaşımız gördüğü için onlara fırsat vermeyecektir. Zaten o toplanan masalardan bir şey çıkmaz. Üzerinde 6 kişi gözüküyor, altında da Türkiye'de yıllardır başımıza ne musibetler açtığı belli olan kesimler, masaların altında dolaşıyorlar. O yüzden o masadan da bir şey çıkmaz. Kale de almaya gerek yok. Çünkü o masalarda milletin derdi yok. O masalarda sadece kendi geleceklerini planlıyorlar. O masalardan bir şey çıkmaz, biz önümüze basıp gideceğiz."  

"Türkiye’yi rol model almaya başladı"

Karaismailoğlu, dünyada gelişmekte olan ülkelerin Türkiye’yi rol model almaya başladığını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, Erdoğan liderliğinde 100 yılda yapılacak işleri 20 yılda yaptıklarını belirterek 20 yıl önce yetersiz altyapı bulunduğunu, dünyanın gıptayla izlediği projelerin hayata geçirildiğini ifade etti.

"Tüm dünyada gelişmekte olan ülkeler Türkiye’yi rol model almaya başladı." diyen Karaismailoğlu, bunun artarak devam edeceğini anlattı.

Karaismailoğlu, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek Türkiye'nin doğusu batısı, kuzeyi güneyi fark etmeden kalkınma hareketinin devam ettiğini ve edeceğini dile getirdi. Karaismailoğlu, 2053 yılına kadar Ulaştırma Bakanlığı olarak 190 milyar dolarlık yatırımı planladıklarını ifade etti. (AA)