Gündem

Bakan Çavuşoğlu: PKK/YPG, İsveç'in NATO üyeliği yoluna mayınları döşüyor

"Terör örgütünün esas hedefi Türkiye"

13 Ocak 2023 00:25

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'in başkenti Stockholm'de toplandığı belirtilen PKK'lı grubun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yaptıkları eyleme ilişkin olarak, "PKK/YPG, İsveç'in NATO üyeliği yoluna mayınları döşüyor. Bu mayınları temizlemek de bu mayınlara bilerek basmak da İsveç'in tercihidir" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, TRT Haber canlı yayınına katılarak, İsveç'in başkenti Stockholm'de toplandığı belirtilen PKK'lı grubun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yaptıkları eylem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Terör örgütünün esas hedefi Türkiye"

Çavuşoğlu, "Terör örgütü PKK/YPG, İsveç'te terör propagandasına devam ediyor. Hedefleri sadece Cumhurbaşkanı değil, terör örgütünün esas hedefi Türkiye, ikinci hedefi İsveç'in NATO üyeliğini engellemek. İsveç'in NATO üyeliğini engellemek için de provokasyonlara devam ediyor" diye konuştu.

"Mazereti olamaz, tepkisiz kalamazdık"

Çavuşoğlu, "Son terör propagandası, belediye binasının önünde, şehrin merkezinde, herkesin görebileceği bir yerde yapıldı. Bunun mazereti olamaz, tepkisiz kalamazdık, İsveç'in Ankara Büyükelçisini arkadaşlarımız bakanlığa çağırarak gerekli tepkiyi gösterdiler, aynı şekilde Stockholm Büyükelçimiz de Stockholm'de girişimlerde bulunarak Türkiye'nin tepkisini iletti" dedi.

"İsveç'ten beklentilerimizin karşılanması gerekiyor. Terörle mücadele alanında gerekli adımları atmaları gerekiyor" ifadesini kullanan Çavuşoğlu, İsveç'te terör propagandasının engellenmesi gerektiğini vurguladı.

"PKK/YPG, İsveç'in NATO üyeliği yoluna mayınları döşüyor"

Çavuşoğlu, İsveç'in terör örgütleriyle mücadelede kendilerine söz verdiğini ifade ederek, "Yeni hükümetten olumlu adımlar gördük, açıklamalarda olumlu, eski hükümete göre bu konuda biraz daha kararlılar ama sözde kararlılık göstermek olmaz, eylemde görmemiz lazım. Yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekiyor. PKK/YPG, İsveç'in NATO üyeliği yoluna mayınları döşüyor. Bu mayınları temizlemek de bu mayınlara bilerek basmak da İsveç'in tercihidir. Türkiye'nin terör kaygılarını NATO müttefiklerin anlaması gerekiyor; İsveç ve Finlandiya'nın bu konuda Türkiye'yi daha fazla anlaması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Tam bir kepazelik"

Çavuşoğlu, yapılanın ifade özgürlüğüne girmediğini; bir terör propagandası olduğunu söyleyerek, "Şehrin merkezinde, belediyenin önünde yapılmaları tam bir kepazeliktir. 'Bu ne demek?' İsveç yetkilileri buna göz yumuyor ve izin veriyor demektir. Onlar izin vermezse bunu yapamazlar" dedi. 

TIKLAYIN | İsveç Meclis Başkanı Norlen’in Türkiye ziyareti, TBMM Başkanı Şentop tarafından iptal edildi