Politika

Babacan'dan Bahçeli'ye: Memlekete bugüne kadar bir faydası olmuş mu? Kendisinin bir ayağı siyasetin, bir ayağı şiddetin içinde

13 Ağustos 2022 20:51

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin düzenlediği mitinglerin üçüncüsü olan Yozgat'ta yaptığı konuşmada, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye tepki göstererek, "Bir ayağı siyasetin içinde, bir ayağı şiddetin içinde" dedi. İktidarın 2023 hedeflerine değinen Babacan, "Bu güzel hedeflere giden yoldan saptılar" ifadesini kullandı.

DEVA Partisi lideri Babacan, partisi tarafından Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Diken'de yer alan habere göre,  DEVA Partisi’nin mitinginin duyurusu için Yozgat ve çevre illerde talep edilen reklam panoları partiye tahsis edilmedi. Çorum’da DEVA Partisi’ne verilen reklam panolarının üzeri ise ‘Erdoğan’ın geçeceği gerekçesi’ ile örtüldü. 

Babacan, AKP’nin kendilerini yakından takip ettiğini söyledi

Parti kaynaklarının anlatımına göre meydanın tamamının dolduğu miting alanının çevresinde ise DEVA Partisi’ni desteklediğini belirten, ancak “Fişlenmekten korkuyorum” diyerek alana girmeyenler de yer aldı. Miting alanına spor kıyafetler ile gelen Babacan, AKP’nin kendilerini yakından takip ettiğini söyledi. Miting ve buluşma gerçekleştirdikleri illerin yakınlarında Erdoğan’ın da etkinlikler gerçekleştirdiğini hatırlatarak “Gözleri burada. Akılları da burada. Bizi engellemek istiyorlar, ama barajları yıkarak geleceğiz” dedi.

"Bir ayağı siyasetin içinde, bir ayağı şiddetin içinde"

Karar'da yer alan habere göre Ali Babacan şöyle konuştu:

"Çok büyük bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Daha önceki akşam Karaman il başkanımıza, onlarca kişinin gözü önünde saldırı oldu. Bu Bahçeli'nin bugüne kadar bu ülkeye bir faydası oldu mu? Bildiği tek şey var... Kin, nefret. Başka da bildiği bir şey yok. Bir ayağı siyasetin içinde, bir ayağı şiddetin içinde. Bahçeli ve ortağının ülkeyi bataklığa sürüklemesine izin vermeyeceğiz.