Çevre

Semt sakinleri tur teknelerinin atık sularını Boğaz'a attıkları iddiasıyla şikayet etti

Tur teknelerinin atık sularını Boğaz'ın ortasına bıraktığını öne sürerek, yetkililerden çözüm istedi

03 Haziran 2022 11:24

İstanbul Boğazı'nın Avrupa Yakası'nda özellikle Bebek ve Kuruçeşme sahillerinde bulunan küçük ticari teknelerin atık sularını Boğaz'a bıraktığı iddia edildi. Semt sakinleri yetkililerinde çözüm istedi. 

Batuhan Serim'in Sözcü'deki haberine göre; Bebek sakinlerinden Doğuş Aydın ve Dilek Aydın, sahil şeridini dolduran teknelerin içinde izinsiz olanların da yer aldığını belirterek yetkililerin bu duruma el atması gerektiğini ifade etti.

“Çöp atacak yer bulamıyoruz”

Apartmanda görevli Barış İlik de evlerinin önünde bulunan ve belediyeye ait çöp konteynerlerinin, tur teknelerinden atılan çöplerle dolduğunu ve kendi çöplerini atacak yer bulmakta zorlandıklarını anlattı.

“Önüne geçilmeli”

Tur teknelerinin denizi kirlettiğini söyleyen Ayşe Kayacık da yetkililerin bu sorunu çözmesi gerektiğini belirterek, “Deniz hepimizin denizi. Burada yüzüyoruz, buradan çıkan balığı tüketiyoruz… Yetkililer bu teknelere yönelik denetimlerini sıkılaştırmalı ve Boğazımızın kirletilmesinin önüne geçmeli” dedi.

“Nerede eski Boğaz”

“Her tarafımız denizle çevrili ama son derece kısıtlı” diye konuşan Zeynep Kaptanoğlu da, “Etrafı da kirletiyorlar. Kıyıya bakın hep artık dolu. Nerede eski Boğaz” ifadelerini kullandı.