Politika

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci toplantısını yapıyor

Bugün ara zam oranının belli olması bekleniyor

30 Haziran 2022 12:36

Güncelleme: 30 Haziran 2022 16:16

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam miktarını belirlemek için çalışmalarına bugün devam ediyor. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda başladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında dün yaptı. Toplantıdan çıkan mutabakata göre, asgari ücretteki artış temmuzdan itibaren geçerli olacak ve asgari ücrete vergi muafiyeti, yeni zamla ulaşılan rakam için de uygulanacak.Bilgin, komisyon çalışmalarının bugün sonuçlanacağını ümit ettiklerini söyledi. 

Asgari ücret görüşmelerinde birinci formül olan prim düzenlemesi öne çıktı. Sabah'ın haberine göre hem işçi hem de işveren temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonunda işverene aşırı yük getirmeyecek ve istihdamı koruyacak bir formülün uygulanması görüşü öne çıktı. Buna göre kamunun asgari ücret üzerinden aldığı vergilerden vazgeçmesi gibi prim kesintilerinden oluşan bir düzenleme ile net rakamın yukarı çekilmesi söz konusu olacak.

Öne çıkan diğer formül ise yıllık enflasyona tamamlama şeklinde olacak. Orada da yüzde 50.5 oranındaki yıl başında yapılan artış oranının yıllık enflasyona tamamlanması sağlanacak.