Gündem

Arınç’tan Ali Babacan yorumu: Lider değil

Arınç'tan yeni parti kuracağı iddia edilen isimlere ilişkin değerlendirmeler

26 Haziran 2019 18:00

AKP'nin 23 Haziran seçimlerinde İstanbul'u kaybetmesi sonrası parti içinde yaşanan siyasi hareketlilik tansiyonu yükseltip, arayışları da hızlandırdı. İki yeni parti kuracakları iddia edilen Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile ilgili, TBMM eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi AKP'li Bülent Arınç'tan çarpıcı yorumlar geldi.

İki yeni parti kurulacağı iddiaları kulisleri hareketlendirirken AKP'nin ağır toplarından Bülent Arınç, yeni parti konusunda harekete geçecekleri iddia edilen Babacan ve Davutoğlu ile ilgili yorum yaptı. Sözcü'den Vali Toprak'ın haberine göre; SGK Başkanlığı, MEB ve Başbakanlık Müşteşarlığı gibi görevlerde bulunan Emin Zararsız'ın kızının düğünü AKP'li birçok ismi bir araya getirdi. Düğüne ağırlıklı olarak yeni parti çalışması yapan isimler katıldı. Bülent Arınç da aynı masada oturduğu AKP'li eski milletvekillerine siyasi gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Babacan; çalışkan, dürüst ama lider değil"

Arınç'ın, Ali Babacan için “Çalışkan, dürüst, kamuoyunda da sevilen bir arkadaşımız. Ama lider değil. Bir partide ikinci, üçüncü görevi üstlenecek biri olabilir” dediği öğrenildi. Ahmet Davutoğlu konusunda ise ‘'Davutoğlu 2003'ten itibaren Başdanışman, Dışişleri Bakanı, Genel Başkan ve Başbakanlık görevleri üstlendi. Kendini yetiştirmiş, donanımlı, çalışkan bir kişi. Girdiği seçimde de yüzde 49 oy aldı. Tecrübesi daha fazla, güçlü bir siyasi figür” yorumunu yaptı.

TIKLAYINIZ- Taha Akyol: Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu parti kuracaklar; öncelikli tabanları şehirler olacak

TIKLAYINIZ- Fatih Altaylı: Babacan TÜSİAD üyeleri ile görüştü