Ekonomi

Kripto para anketinden: Yatırımcılar çekiniyor

"Kripto para yatırımcılarının yüzde 70’i kripto para birimleriyle hiç ödeme yapmadı"

14 Mart 2019 11:29

Kripto para cüzdanları, borsaları ve ödeme işleyicileri konsorsiyumu Foundation for Interwallet Operability (FIO) 200’ün üzerinde kripto para birimi yatırımcısıyla anket yaptı. Araştırmaya göre küresel kripto para yatırımcılarının yüzde 70’i kripto para birimleriyle ödeme veya alışveriş yapmadı.  Ankette 2018 yılında yatırımcıların yüzde 30’u en az ayda bir kez başka bir kullanıcıya veya üçüncü bir partiye kripto para gönderdi.

"Ödemenin tamamlandığından emin olunamıyor"

Araştırma sonucuna göre, kripto para yatırımcılarının yüzde 13’ü kişisel anahtarlarını saklamak için bir kripto para cüzdanı kullanmadıklarını söyledi. Dijital varlık portföyü kapsamında ise araştırmaya katılan yatırımcıların neredeyse yarısı birle beş arasında farklı kripto para birimine sahip.

Yatırımcıların kripto para kullanımlarındaki çekingenliğinin ana sebebinin, söz konusu işlemlerin tamamlanıp tamamlanmadığından emin olamadıkları belirtilen araştırmaya göre, yatırımcıların yüzde 25’i karşı tarafa kripto para gönderirken kendilerini “oldukça rahat” hissettiklerini, yüzde 58’i iyimser olduklarını ve kalan yüzde 17’si de endişeli olduklarını söyledi. (DHA)