Dünya

Apple, iPhone 12 kullanıcılarını uyardı: Tıbbi cihazlardan uzak tutun, bozabilir

29 Ocak 2021 12:01

Apple, işlevlerine engel olabileceği için müşterilerine yeni iPhone 12 akıllı telefonlarını tıbbi cihazlardan en az 30 santim uzakta tutmalarını söyledi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre, Apple, müşterilerini yeni çıkan iPhone 12 modellerini tıbbi cihazlardan en az 30 santim uzak tutmaları konusunda uyardı. Yeni iPhone'ların yakın temas durumunda tıbbi cihazları etkileyebileceği belirtildi. 

Şirketin bu uyarıyı, yeni cihazlarda bulunan mıknatıs yoluyla kablosuz şarj ve diğer cihazların telefona takılmasına izin veren MagSafe teknolojisi nedeniyle yaptığı öğrenildi. Öte yandan, akıllı telefonda elektromanyetik alanlar yayan bileşenler de mevcut. 

"Şüpheleniyorsanız kullanmayı bırakın"

Apple'ın internet sitesinde yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Tıbbi cihazınızla iPhone veya herhangi bir MagSafe aksesuarı arasında güvenli bir ayırma mesafesi bırakmanız gerekip gerekmediğini öğrenmek için doktorunuza ve tıbbi cihaz üreticinize danışın. İPhone veya herhangi bir MagSafe aksesuarının tıbbi cihazınızı etkilediğinden şüpheleniyorsanız iPhone veya MagSafe aksesuarlarınızı kullanmayı bırakın."