Politika

AP Raportörü Kati Piri: Erdoğan, yenilgiyi kabul etmiyor

"Bu karar Türkiye’de iktidarın seçimle el değiştirebileceğine dair güvenilirliği ortadan kaldırıyor"

06 Mayıs 2019 21:22

Avrupa Birliği'nin yasama organı olan Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raportörü Hollandalı parlamenter Kati Piri, YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etme kararına Twitter üzerinden paylaştığı mesajla tepki gösterdi.

“Erdoğan, yenilgiyi kabul etmiyor ve halkın iradesine karşı gelmeye devam ediyor” ifadesini kullanan Piri, YSK kararının “Türkiye’de iktidarın seçimle el değiştirebileceğine dair güvenilirliği ortadan kaldırdığını” ifade etti.

Kati Piri’nin mesajı şöyle:

“Erdoğan, yenilgiyi kabul etmiyor ve halkın iradesine karşı gelmeye devam ediyor. AKP, İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi için YSK’yı baskı altına aldı. Bu karar Türkiye’de iktidarın seçimle el değiştirebileceğine dair güvenilirliği ortadan kaldırıyor”

 

Türkiye'nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi'nin Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, 31 Mart'taki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal eden YSK'nın kararının, "seçmenlerin güvenine ciddi şekilde zarar verecek potansiyele sahip olduğunu" belirtti. Jagland, sözcüsü Daniel Holtgen aracılığıyla yaptığı açıklamada, "özgür ve adil seçimler için gerekli şartlardan seçim gününden önce emin olunmalı, sonra değil" ifadesini kullandı.