Dünya

Anketler Boris Johnson'ın dev bir farkla yeni Britanya başbakanı olacağını gösteriyor

YouGov/Times anketinde Johnson Hunt'ın 48 puan önünde

06 Temmuz 2019 08:48

T24 Dış haberler

Muhafazakar Parti üyeleri arasında yapılan anketlere göre eski dışişleri bakanı Boris Johnson bu ayın sonunda büyük bir fark ile Britanya'nın yeni başbakanı seçilecek.

Başbakan Theresa May'in görevinden istifa edeceğini açıkladığı ilk günden beri ismi Muhafazakar Parti Genel Başkanlığı ve dolaylı olarak başbakanlık için öne çıkan Johnson, parti içi seçimlerin son turunda Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ile yarışıyor. Yeni Britanya başbakanını belirleyecek oy pusulaları Muhafazakar Partililere gönderilmeye başlandı. May 22 Temmuz'da istifa edecek ve seçimi kazanan 23 Temmuz'da açıklanacak.

YouGov ve The Times gazetesi tarafından parti üyelerine yapılan ankete göre Johnson oyların yüzde 74'ünü alırken, Hunt yüzde 26'da kalıyor. Seçmenlerden yüzde 90'ı Johnson'ın anlaşmasız Brexit'i gerçekleştirebileceğini düşünürken, Hunt'ın oranı yüzde 27'de kalıyor. Johnson son haftalarda özel hayatıyla sıkça gündeme geliyordu ancak ankete göre partililerin yüzde 77'si özel hayatının iyi bir başbakan olup olmayacağını etkilemeyeceğini düşünüyor. 

Hunt, geçen gün yaptığı açıklamada partililere seslenerek oylarını kullanamadan önce haftaya yapılacak canlı yayın tartışmalarını izlemelerini söyledi.