Gündem

Ankara'nın Mansur Yavaşlı 200 günü: Alacak takibinin hızlandırılmasıyla 37 milyon TL kasaya kazandırıldı, israfla mücadelede 387 milyon TL kazanıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş

18 Kasım 2019 17:02

T24

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mansur Yavaş yönetiminde geçen 200 günle ilgili bir kitapçık yayınladı. Metinde, Yavaş’ın alacak takibini hızlandırarak 37 milyon TL’yi belediye kasasına kazandırdığı belirtilirken; 8 Nisan-25 Ekim tarihleri arasında israfla yapılan mücadele sonucunda bütçenin 387 milyon TL fazla verdiği kaydedildi.

56 sayfadan oluşan kitapçıkta, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mali durum raporundan insan kaynaklarına, icraatlardan projelere kadar pek çok başlık rakamlarla ve tablolarla ayrıntılı olarak anlatıldı ve “Halkımıza hesap veriyoruz” sloganıyla belediyenin internet sitesinden yayınlandı. Kitapçığın EGO otobüsleri ile metro istasyonlarında da vatandaşlara dağıtılacağı ifade edildi.

Kitapçıkta yer alan önsözde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, “İhalelerin sosyal medya üzerinden canlı yayınlanması ile şeffaf belediyeciliğin Türkiye’deki ilk örneği olan uygulamamızı başka il ve ilçeler de hayata geçirmeye başladı. ‘Belediyecilik’ ile ‘yolsuzluk’ kelimelerinin yan yana gelmemesine öncülük edeceğiz. Belli aralıklarla yayınlayacağımız raporlarla halkımıza hesap vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kitapçıkta belediyenin gerçekleştirdiği icraatlar arasında şu maddeler de sayılıyor:

  • Yavaş'ın kısa vadeli 3,4 milyar borç ile devraldığı belediyede tasarruf politikaları sonucunda 200 günde kısa vadeli borçların 305,8 milyon TL’lik kısmının ödendiği belirtildi.
  • Rapora göre Belediye alacaklarının takip ve tahsilatı hızlandırılarak toplam 37 milyon TL Belediye hesaplarına dahil edildi. Büyükşehir bütçesi, 8 Nisan-25 Ekim tarihleri arasında israfla yapılan mücadele sonucu 387 milyon 821 bin 378 TL fazla verdi.
  • Bilkent’te bulunan Ankara Şehir Hastanesi’ne kent merkezinden doğrudan ulaşım sağlanabilmesi için “112 Ulus-Kızılay-Ankara Şehir Hastanesi (Ekspres) Hattı” hizmete girdi.
  • Dar gelirli ailelerin çocuklarının servis ücretlerinin ödenmesinin dışında toplu taşıma araçlarını kullanan öğrencilere ANKARAKART bakiyesinin yüklenmesi kararlaştırıldı.
  • Kahvaltı yapma imkanı bulamayan öğrencilere üniversite kampüslerinde sıcak çorba ikramı başladı.

*Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yayınladığı 56 sayfalık kitapçığın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.