Gündem

Anayasa Mahkemesi'nden ihsası rey iddialarına yanıt: Tamamen gerçek dışı

AYM tartışmaya sebep olan not hakkında, "bireysel başvuruların incelenmesinde kolaylaştırıcı olduğu" savunmasını yaptı

29 Haziran 2019 10:10

Anayasa Mahkemesi (AYM) sitesinde muhtemelen iç ağ sisteminde olması gereken notlar yer almış ve bu durumun sosyal medyada paylaşılması ile skandal durum ortaya çıkmıştı. Notlarda, eski Anayasa Mahkemesi üyesi Alparslan Altan’la ilgili kararın yanına “PDY ile ilgili müdahaleler bağlamında yapılacak başvurularda kullanılacaktır” ifadesi yer almıştı. Bu durumun 'FETÖ' hakkındaki bireysel başvurularda ihsası rey niteliğinde olduğu belirtilmişti. Anaya Mahkemesi konuya ilişkin olarak Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Mahkeme ihsası rey iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu belirtti.

Sosyal medyadaki paylaşıma atıf yapan AYM, ''Söz konusu ifade PDY bağlantısı iddiasıyla hakkında işlem yapılanların bireysel başvurularının incelenmesini kolaylaştırmak üzere tasnif edilmesi ve bu konu ile ilgili verilen kararlara kolay ulaşılması amacıyla bilgi formuna eklenmiştir'' dedi.

İhsas-ı reyde bulunulduğu yolundaki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu kaydeden Anayasa Mahkemesi açıklamasına şu şekilde deva etti:

''Nitekim hakkında PDY bağlantısı iddiasıyla işlem yapılan başvuruculara ilişkin örnek olarak listelenmiş ihlal kararlarıyla ilgili bilgi formunda da aynı ifadeye yer verilmiştir.

TIKLAYINIZ- Anayasa Mahkemesi, skandal not ve tutarsız kararlar

Listede verilen bilgiler kullanılarak Anayasa Mahkemesi kararlar bilgi bankasından bu kararlara ve bilgi formlarına erişilmesi mümkündür.

Örnek Kararlar: Ali Bulaç (B. No: 2017/6592)

Ahmet Kadri Gürsel (B. No: 2016/50978)

Murat Aksoy (B. No: 2016/30112)

Mustafa Baldır (B. No: 2016/29354)''