Politika

Altılı Masa, "seçim ittifakı" komisyonu kurdu

23 Ocak 2023 11:46

Altılı Masa, TBMM'de anayasal çoğunluğu elde etmek amacıyla milletvekili seçimlerinde uygulanabilecek alternatifleri belirlemek için komisyon kurdu. Komisyonun, hazırlayacağı raporu, genel başkanlara sunacağı belirtildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Altılı Masa'nın genel başkanlarının 5 Ocak'ta Gelecek Partisi ev sahipliğinde yapılan toplantıda aldığı karar kapsamında, "seçim ittifakı" komisyonu oluşturuldu.

Komisyonda; CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Demokrat Parti Genel Sekreteri Serhan Yücel, DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez yer aldı.

Bu hafta ilk toplantısını yapmayı planlayan komisyonun, oyları maksimize etmek için ittifak yapılması gereken il ve seçim bölgeleri, seçime ortak listeyle girilecek ve girilmeyecek yerler, partilerin tek başına ya da ikili ve üçlü ittifaklarla seçime gireceği il ve bölgelere yönelik simülasyon gerçekleştireceği belirtildi.

Komisyonun, TBMM'de anayasal çoğunluğu elde edebilmek için milletvekili seçimlerinde uygulanabilecek alternatifleri çalışacağı, hazırlayacağı raporu genel başkanlara sunacağı kaydedildi.