Ekonomi

Albayrak: Gıda fiyatlarını oyuncak ettiler, adım atacağız

"Meclis, İş Bankası konusunda adım atacak"

06 Şubat 2019 12:02

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gıda fiyatlarındaki artışa ilişkin olarak konuştu. Albayrak, "Gıda fiyatlarını oyuncak ettiler" derken fiyatlara karşı gelecek hafta önlem alınacağını belirtti. Albayrak, CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri konusunda Meclis'in adım atacağını ifade ederken "Zaten başarılı bir banka değişiklik olursa bilanço ve kurumsallık açısından pozitif bir etki olacaktır" diye konuştu.

Habertürk'ün aktardığına göre, Ankara'da bir grup gazeteciyle bir araya gelen Albayrak'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

2019 enterasan bir yıl olacak. 2019 tehditlerinin yanında fırsatları da beraberinde getiriyor.

(Sebze fiyatları) Belediyelerimiz hızlı bir kurulumla uygun fiyatla tanzim satış yerleri imkanı sağlayacak. Tarladan sofraya profesyonel, bütünleşik bir adım atılacak. Seracılıkla alakalı yeni yatırım, dönüşüm konusunda, modern olması konusunda bir paket hazırlayacağız. Bu hafta açıklayacağız. Kamu olarak biz sera konusunda stratejik bir yatırım yapılanmasına gideceğiz. Güçlü bir ekosistem kuracağız, çok hızlı adımlar atacağız.

(Türkiye’nin IMF'e başvurma durumu) Türkiye'nin ihtiyacı olmadığı ortada. Ağustos, eylülde böyle bir ihtiyaç olmadı şimdi hiç yok. Ekonomik olarak tartışılacak bir durum yok. IMF Arjantin'e girdi durumu ortada.

(Vergi reformu) Çok geniş kapsamlı bir vergi reformu konusunda çalışıyoruz. Vergi artırarak azaltarak gelir artırılmaz, bütüncül bakmak lazım.

(İş Bankası’ndaki CHP hisseleri) İş Bankası konusunda siyasi bir zemini var bir de teknik zemini var. Meclis bu konuda bir atacak. Böyle bir adım atılırsa çok güçlü bir yapı ortaya çıkar. Zaten başarılı bir banka değişiklik olursa bilanço ve kurumsallık açısından pozitif bir etki olacaktır. İş Bankası, Türkiye'nin en başarılı bankalarından biri sahiplik ve bilanço olarak daha güven verici bir yapısı olur, piyasa açısından da pozitif bir etki yapar.

(EYT'liler) Emeklilikte yaşa takılanlar konusu ile ilgili bu hükümetin cevabı ortada. Çok basit yaklaşmak doğru değil. Gündemimizde yok.