Ekonomi

Albayrak: Enflasyondaki düşüş trendi tüm paydaşlarca kabul edildi

"Enflasyonda ikna edici bir düşüş görülene kadar sıkı duruş sürecek"

06 Mart 2019 11:35

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyondaki düşüş trendinin tüm paydaşlarca kabul edildiğini söyledi. Albayrak, "2019 enflasyonu hedefin çok altında gerçekleşecek" diye konuştu.

Kocaeli'de düzenlenen bir programda konuşan Albayrak, "Çekirdek enflasyonun gerilemesi ÜFE'deki düşüşle birlikte enflasyondaki düşüş trendinin tüm paydaşlarca kabul edilmesini sağladı" dedi.

Albayrak, "Uygulamaya koyduğumuz para ve maliye politikalarının yanında, enflasyonla mücadele konusunda atılan adımlar ve tanzimin başarısıyla birlikte yıllık enflasyon yüzde 20'nin altını gördü" diye konuştu.

Beklentilerin altında artış gösteren Şubat enflasyonunun ardından TCMB'nin bugün saat 14:00'da açıklayacağı faiz kararı bekleniyor.

"Enflasyonda ikna edici bir düşüş görülene kadar sıkı duruş sürecek" vurgusu yapan Merkez Bankası'nın bu toplantıda faiz indirimine gitmesi beklenmezken, karar metni, ilk faiz indiriminin zamanına ve yılın kalanında yapılacak faiz indiriminin miktarına ilişkin beklentiler açısından yakından takip edilecek.