Politika

Akşener'in çantasının içinde neler var?

"Bir Cumhurbaşkanı meydanlarda bunları söyleyemez”

30 Mart 2019 07:36

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan konuşmalarda "Birileri cezaevinde süre dolduruyor, FETÖ'cüler dolduruyor, aynı yolda sen de düşebilirsin" dediği İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, elinde bir çantayla Manisa mitinginde platforma çıktı. Çantanın içinde, "Kur’an-ı Kerim, Türk bayrağı, seccade, tesbih, iki elbise ve başörtüsü yer alıyor. 

Sözcü'den Saygı Öztürk, Manisa'da partisine ve kendisine yönelik sarf edilen sözlere değinen Akşener, “Yerel seçim öncesi Millet İttifakı olarak yaptığımız son mitingdeyiz.  Burada çok güzel şeyler söylendi. Ama Cumhur İttifakı'nın başı görünen Sayın Erdoğan'ın, insanları ayrıştıran, insanlara iftira atan sözleri hepimizi derinden yaraladı. Bana ‘PKK'lı' dediler. Bir İçişleri Bakanı çıktı Kandil ile sözleşme imzaladığımı söyledi. Bana söylediklerinde ben onlara cevap verebilirim. Ama bizzat Sayın Erdoğan, 29 belediye meclis üyemizin 29'unun da PKK'lı olduğunu söyledi. Yeni Şafak isimli bir gazetede 29 arkadaşımızın, isimlerini, soyadlarını ve vatandaşlık numaralarını ilan ettiler. Dün Bursa'da Muş doğumlu, askerliğini yapmış, PKK ile mücadele etmiş, Kocaeli'ne yerleşmiş kardeşim Abdullah Uçar çıktı. ‘Ben Kürt'üm, PKK'lı değilim. PKK ile mücadele ettiğimi cümle alem bilir' dedi. Bu 29 kişiden birisinin halasının oğlu şehit. Zannettiler ki korkacağız, zannettiler ki şehit yakınlarını ortada bırakacağız. Üzerimize gelinmesin diye bu kardeşlerimize sırtımızı döneceğiz. Bizi hiç tanımamışlar. Bu 29 kardeşimizin ortak özellikleri, Kürt kökenli olmaları, PKK'ya karşı mücadele etmeleri ve İYİ Partili olmaları. Ayıptır be ayıp. Bir Cumhurbaşkanı meydanlarda bunları söyleyemez” dedi.

“Gel beni al da görelim"

Daha sonra yanında getirdiği çantayı gösteren Akşener, “Bu çanta Yassıada'da giderken rahmetli Menderes'in, Zincirbozan'a giderken rahmetli Demirel'in, rahmetli Ecevit'in elindeydi. Bu çanta Mamak'a giderken rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in elindeydi. Kadere bakın, bu çanta Pınarhisar'a giderken de Erdoğan'ın elindeydi. Pınarhisar'a giderken muktedirlere karşı boynunu eğmeyeceğini söyleyen Sayın Erdoğan, bu çantayı bugün benim elime verdi. Eğer hapsettirecekse, can baş üstüne. Buradan huzurlarınızda sesleniyorum. 1 Nisan'ı beklemeye gerek yok. Gel beni al da görelim bakalım. Ben bu çantayla Mamak'a gitmek isterim. Gerekirse ölüme giderim” ifadelerini kullandı.

İşte Akşener’in çantasında bulunanlar;

Kur’an-ı Kerim – Türk bayrağı – Seccade – Tesbih – İki elbise – Başörtüsü