Gündem

Karar yazarı Ocaktan: AK Parti'nin ilk manifestolarını bugün yazsam hain ilan ederler; FETÖ yazılımında yetişenler hâlâ aktif

Karar Gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı

01 Şubat 2019 11:54

“Seçim sonuçlarına göre Devlet Bahçeli erken seçim diyebilir”.

Bu sözler Karar Gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan’a ait. Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan Ocaktan, 31 Mart’ta büyük illerden birinin kaybedilmesinin siyasi sonuçları olabileceğini, MHP lideri Bahçeli’nin “Bu sistem yürümüyor” diyerek erken seçim isteyebileceğini söyledi. 

"AK Parti'nin ilk manifestolarını bugün yazsam hain ilan ederler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yerel seçim manifestosuna değinen Ocaktan "Haftada dört gün yazı yazıyorum. Dört günde her gün yazdığım yazıya AK Parti’nin manifestosunun bir sayfasını alayım, virgülüne bile dokunmadan. Yarın siz beni hain ilan edersiniz. Yani AKP’nin kendi koyduğu ilkeler ve açıkladığı manifestoları bugün dile getirsem bana vay bu AKP’ye ihanet ediyor, memlekete ihanet ediyor diye bakarsınız. Gelinen nokta bu. Oysa AKP’nin başından koyduğu ilkelerde, açıkladığı manifestolarda böyle bir AKP yoktu. Demokrat, hukukun üstünlüğü, Türkiye’yi Avrupa’yla entegrasyonu önemseyen, demokratik değerlerin yerleşmesini bu konuda Türkiye’nin sıkıntılarını dikkate alan çok önemli bir şeydi. Bugün açıklananla o günkünü karşılaştırdığınızda o anlamda manifesto demek mümkün değil" yorumunda bulundu.

“FETÖ yazılımında yetişenler  hâlâ aktif”

17-25 Aralık “yolsuzluk” operasyonları döneminde “AK Parti ile Cemaat’in arasını bozmaya çalışanlar haindir” diyenlerin bugün de iktidara tutunmaya çalıştığını  ifade eden Ocaktan, “Bugün eleştirdiğimiz şeyler,  FETÖ yazılımında yetişen yapıların bir sonucudur” dedi.

“AK Parti demokratik değerlere artık çok uzak”

Ocaktan, Şirin Payzın’ın “Erdoğan yeniden demokratikleşme manevrası yapabilir mi” sorusunu da “ AK Parti kurduğu değerlerin çok gerisinde bir yere gitti. Yeniden eski değişimi sağlaması çok kolay gözükmüyor. Toplum nezdinde inandırıcı olmayabilir, mevcut kadrolar da başka bir iklime doğru evrildi”  yanıtını verdi.

“Erdoğan’dan reklam ambargosunun kaldırılmasını talep etmedik”

Bir dönem AK Parti’ye yakın isimleri yazar kadrosunda barındıran Karar Gazetesi’nin reklam ambargosuna maruz kaldığını ilan etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe’te yapılan görüşmeye ilişkin soruları da yanıtlayan Ocaktan, “Ambargonun kaldırılması talep edilmedi” dedi.

“Karar normal bir gazete olmaya calışıyor

Ocaktan, "Karar gazetesinin normal bir gazete olmaya çalıştığını" vurguladı, "belediyelerde metal yorgunluğu olduğunu, o nedenle AKP manifestosunda 'şeffaflık' dendiğini" belirtti.