Gündem

AKP'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci: İzmir hükümetin verdiği kaynakları göstermiyor

"İstanbul'da çok zorda kalmadığınız zaman trafikte kalmıyorsunuz"

25 Mart 2019 09:09

AKP'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu. Zeybekci, Küçükkaya'nın, "Hükümet İstanbul'a yağdırıyor, İzmir'e o kaynakları verirken cimri davranıyor" eleştirisine, "İsmail Bey, bu bir algı. İstanbullu belediyeler Ak Partili olduklarında hükümetin verdikleriyle ilgili onu biraz da gösterirler. Burada hükümetin verdiklerine girdiğimiz zaman burada hükümetin verdiklerini göstermemek gibi bir durum" diye yanıt verdi.

Zeybekci, hükümet tarafından yapıldığını belirttiği Konak Tüneli'nin yapım aşamasında direnç gösterildiğini ve Konak Belediye Başkanı'nın ifade ettiğini söylediği, "Yeminim var oradan geçmeyeceğim" ifadelerini sözlerine örnek gösterdi.

"Farklı bir şey yapmamız lazım" diyen Zeybekçi, vatandaşlarla yaptıkları anket sonucunda "Alt yapı, ulaşım, çöp, ve kanalizasyonla ilgili sorunların" ilk sıralarda yer aldığını kaydetti. Bu doğrultuda seçim vaatlerini sıralayan Zeybekci, "Söz veriyorum 2020'nin sonunda İzmir'in çöp sorunu çözülmüş olacak. Trafikle ilgili de sözümü de vereyim, 6 ayda tek bir çukur dahi kalmayacak. Karşıyaka ve Alsancak tramvaylarını da Bayraklı üzerinden birleştireceğiz. Şu anda ulaşımda yerine getirdiği bir fonksiyon 8 veya 9 fonksiyon yerine gelecek" diye konuştu.

Zeybekci'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"İstanbul'da çok zorda kalmadığınız zaman trafikte kalmıyorsunuz. 

(Küçükkaya: Hükümet İstanbul'a yağdırıyor, İzmir'e o kaynakları verirken cimri davranıyor) İsmail Bey bir algı. İstanbullu belediyeler Ak Partili olduklarında hükümetin verdikleriyle ilgili onu biraz da gösterirler. Burada hükümetin verdiklerine girdiğimiz zaman burada hükümetin verdiklerini göstermemek gibi bir durum. Bu konak tünelinin yapılmamasıyla ilgili direnci ve konak belediyesinin 'Yeminim var oradan geçmeyeceğim' diye bir sözü var. 

"Yıl 2024'e geldiğinde bizim 2024 tarihli bir gazetemiz var. 10 numara İzmir' bizim toplumsal taahhütlerimiz. 20 yıldan beri CHP yönetimi var burada. Maalesef büyük bir umursamazlıkla 4.5 milyonluk bu şehrin çöpleri dağlara atılıyor. Söz veriyorum 2020'nin sonunda İzmir'in çöp sorunu çözülmüş olacak. Trafikle ilgili de sözümü de vereyim, bizim şehirde sorduğumuzda benim beklentim işsizlik olur demiştim ama gelen şey yol kalitesi ve trafikte geçirilen sorunlardı. 6 ayda tek bir çukur dahi kalmayacak. Karşıyaka ve Alsancak tramvaylarını da Bayraklı üzerinden birleştireceğiz, şu anda ulaşımda yerine getirdiği bir fonksiyon 8 veya 9 fonksiyon yerine gelecek.

(Küçükkaya: İktidarınızın iyi yaptığı şeyler de var kötü yaptığı şeyler de var. Tarım politikalarınızı başarılı bulmadığımı söylemek isterim ) O sizin görüşünüz.

"Markalaşmanın patronu benim. 

"Aziz Beyin de bir direnci vardı ama Körfez'in temiz olmadığını o da kabul etti.

"Bir buçuk yıl içerisinde yüzde 100 evde bakıma geçeceğiz."

 



Zeybekci: Soyer ile TV’de görüşürüm, Cumhurbaşkanı’na sorma ihtiyacım yok