Politika

AKP'li Turan'dan Kılıçdaroğlu'na: Gökyüzüne baktıklarında gördükleri helikopter değilse UFO muydu?

Kılıçdaroğlu, gece görüşlü helikopter olmamasına tepki göstermişti

24 Haziran 2022 13:23

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangını bölgesinde yaptığı açıklamaya ilişkin olarak "Yanındakilerin gökyüzüne baktıklarında gördükleri helikopter değilse UFO muydu? Güler misin, ağlar mısın?" dedi.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde parti teşkilatı ve vatandaşlarla bir araya gelen Turan, gündeme ilişkin olarak konuştu.

Marmaris'teki yangınla mücadele konusundaki açıklamalarından dolayı CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Turan, şöyle konuştu:

"Daha önce, görev yapan milletvekillerinin, başbakanların, meclis başkanlarının ve cumhurbaşkanlarının emekli maaşları için atılan adımı, 'Cumhurbaşkanı zam istiyor.' algısıyla yaymaya çalıştılar. Oysa bundan yararlanan Kılıçdaroğlu dahil, çok sayıda CHP'li eski milletvekili vardı. Daha önce 'Deprem bölgesine gittim, bir tane Kızılay çadırı görmedim.' demişti. Halbuki arkasında Kızılay çadırı vardı. Şimdi de Marmaris’te devletimizin tüm imkanlarıyla seferber olduğu, dünyaya örnek olacak şekilde ivedi ve organize bir şekilde müdahalede bulunduğu orman yangınında uçak ve helikopter olmadığını söylerken tepesinde helikopterler uçuyordu, etrafındakiler de başlarını yukarıya doğru çevirmişti. Yanındakilerin gökyüzüne baktıklarında gördükleri helikopter değilse UFO muydu? Güler misin, ağlar mısın? Orman Genel Müdürlüğü 27 uçak, 14 helikopter olmak üzere toplamda 41 hava aracıyla yangına müdahale edildiğini açıkladı. Bu, canları pahasına yangınla mücadele eden kahramanlarımıza da haksızlık. Kimsenin moral ve motivasyonlarını bozmaya hakkı yok. Pinokyo yalan söylerken burnu uzuyordu ancak bunların yüzü bile kızarmıyor."

TIKLAYIN - Marmaris'te yangın bölgesine giden Kılıçdaroğlu: Paranız yoksa çıkın "ihaleyi bitiremedik" deyin, verin görevi bize biz yapalım

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kılıçdaroğlu, yangın bölgesinde gece görüşlü helikopter olmamasına tepki göstermişti:

"Efendim ne olacakmış? 2 Temmuz'dan sonra gece görüşü olan uçaklar gelecekmiş. Yahu 2 Temmuz'a kadar biz ormanların yanmasını seyredecek miyiz? Nasıl bir yönetim, nasıl anlayış nasıl bir öngörüdür anlamış değilim. Ya buraya özellikle geldim. Bir yönetimin beceriksizliğini bütün dünya görsün diye geldim. Ya ağaca da mı acımıyorsunuz? Oradaki kurda kuşa, kaplumbağalara karıncalara da mı acımıyorsunuz? Neden önlem almadınız? 5'li çeteye gelince 10 dakikada ihale biter. Dünyanın parasını verirler, ihale bitmiştir derler.

Kardeşim paranız yoksa çıkın bizim paramız yok ihaleyi bitiremedik verin görevi bize biz yapalım. Açarız bir kampanya, gece görüşü olan uçağı da helikopteri de getiririz buraya."