Gündem

AKP'li Şamil Tayyar, Kilis Valisi'yle karşılaşmasını anlattı: Biri yaklaştı, ben şofördüm sizi çok göreve götürdüm dedi...

"Mülkiye mezunu, dil bilen, liyakatli, ehliyet sahibi bir gencin, şoförlükten valiliğe uzanan destansı öyküsünü gözlerim dolarak dinlediğim için paylaştım"

04 Temmuz 2022 09:26

AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, Gaziantep'te katıldığı bir düğünde Kilis Valisi Recep Soktürk ile karşılaşmasını anlattı. Tayyar, Vali Soytürk'ün kendisine "Milliyet’te muhabirken ben şofördüm, sizi çok göreve götürdüm" dediğini aktardı.

AKP'li Tayyar, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Konukloğlu'nun oğlunun düğününe katıldığını söylerken bir anısını paylaştı. 

Tayyar, "Biri yaklaştı ‘Abi Milliyet’te muhabirken ben şofördüm, sizi çok göreve götürdüm’ dedi. ‘Şimdi ne yapıyorsun’ diye sordum. ‘Kilis Valisiyim’ Dikkatlice baktım, bizim Recep Soytürk. Gurur duydum" yazdı. 

Tayyar, daha sonra da şu paylaşımı yaptı:

"Sevgili Kilis Valimizle ilgili paylaşımı, bir başarı öyküsünden çok etkilendiğim için yaptım. Mülkiye mezunu, dil bilen, liyakatli, ehliyet sahibi bir gencin, şoförlükten valiliğe uzanan destansı öyküsünü gözlerim dolarak dinlediğim için paylaştım. Gurur vericiydi.

Zor şartları bilgiyle, azimle, gayretle devirerek zirveye doğru yapılan her yolculuk etkiler beni. Çobanlık ve kasap kalfalığından vekilliğe uzan zorlu yolculukta yaşadıklarım gelir aklıma. Kilis valimizle ilgili twit; böylesi bir sınıfsal etkileşimdir, duygusal paylaşımdır.

Art niyetli yorumlar bir tarafa, buradan çıkarılacak 3 önemli mesaj var: 1-Emek asla zayi olmaz. 2-Hayallerinizden asla vazgeçmeyin. 3-Allah çalışana verir. Rabbim bu güzel insanın, bu liyakatli, çalışkan valimizin yolunu, bahtını açık etsin.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya da özel teşekkürü borç bilirim. Tırnaklarıyla kazıyarak yol açmaya çalışanların emeklerine sahip çıktıkları için. Rabbim sizleri korusun, başarılarınızı daim kılsın."