Gündem

AKP'li Ali İhsan Yavuz "önceden beri soruşturma yürütülmekteydi" dedi; Büyükçekmece'de ne olmuştu?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, Büyükçekmece ilçesinde usülsüz seçmen kaydına ilişkin tutuklamalar olduğunu belirtmişti

05 Nisan 2019 13:29

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AKP'nin İstanbul Büyükçekmece'de seçimlerin iptali talebi üzerine "Büyükçekmece ilçemiz, bu seçimlere has usülsüz seçmen kaydını gerekçe göstererek Büyükçekmece ile ilgili seçimlerin iptaline ilişkin bir müracaatta bulunmuştur. Esasen bu usülsüz seçmen kaydıyla ilgili bir soruşturma da yürütülmektedir daha önceden beri. Ve buna ilişkin tutuklamalar da var" açıklaması yaptı. 31 Mart öncesi AKP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'nın 'boş konutlara nüfus kaydı yapıldığı' gerekçesiyle şikayette bulunduğu görüldü. Soruşturma sonucu daha önce geçici nüfus müdürlüğünde çalışan memurlardan birinin tutuklandığı belirtildi.

Medyada yansıyan haberlere göre, 19 Ocak 2019 tarihinde Büyükçekmece'de boş konutlara adres kaydı yapıldığı gerekçesiyle AKP Büyükşehir İlçe Başkanlığı, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. Soruşturma sonucunda bir memur 'sahte evrak düzenleme' suçlamasıyla tutuklandı.  Tutuklanan memurun iki yıl önce nüfus müdürlüğünde geçici görev yaptığı belirtildi. 

7 Mart 2019 tarihli Sabah gazetesi haberde ise, Büyükçekmece'de seçmen sayısında 17,5'lik bir artış olduğu iddia edildi. AKP İlçe Başkanlığı'nın 1200 seçmen kaydını silme talebi sonucu aralarından 800 seçmen kaydının silindiği ifade edildi.