Politika

AKP İstanbul İl Başkanı: Ülkemizde de Yeni Zelanda'ya benzer senaryolar uygulamaya çalışıyorlar

"Taksim’de ezana yapılan saygısızlığı gördünüz değil mi? Bu dönemde bile bunu yapabilecek cesareti gösterebiliyorlarsa yarın bunlar burada cami de kapatır"

16 Mart 2019 13:04

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Yeni Zelanda’da 2 camiye düzenlenen terör saldırısına tepki göstererek, “Ülkemizde de buna benzer senaryolar uygulamaya çalışıyorlar. Birkaç gün önce Taksim’de ezana yapılan saygısızlığı gördünüz değil mi?” dedi. 

Giresunlular Derneği’nin düzenlediği yemeğe katılan AKP  İstanbul İl Başkanı Şenocak, burada yaptığı konuşmada Yeni Zelanda'da cami saldırısında hayatını kaybeden 49  kişiye "Allah’tan rahmet" diledi. Cani ve teröristlerin İslam'la uğraşmaya devam ettiğini söyleyen Şenocak, "Bakıyorsunuz ülkemizde de buna benzer senaryolar uygulamaya çalışıyorlar. Birkaç gün önce Taksim’de ezana yapılan saygısızlığı gördünüz değil mi? Onun için bu işin şakası yok. Bu dönemde bile bunu yapabilecek cesareti gösterebiliyorlarsa yarın bunlar burada cami de kapatır, bu CHP zihniyeti geçmişte camilere girdi ve camileri kapattı. Onun için aklıselim olmamız ve çok güçlü bir şekilde çalışmamız lazım” diye konuştu. (DHA)