Politika

AKP'den Karamollaoğlu'na Çamlıca Camisi tepkisi: Saadet Partisi'ni CHP'nin yedinci oku yapıyor

"CHP'nin altı oku memlekete çok çektirdi"

12 Nisan 2019 19:25

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun haftalık gündem değerlendirmesinde ekonomik duruma ilişkin açıklamalarda bulunurken "Hangi akıllının başına İstanbul'da Çamlıca'nın tepesine 60 bin kişilik cami yapmak gelir?" sözlerini eleştirdi. Gazetecilerin Karamollaoğlu'nun sözlerine ilişkin değerlendirme istediği Çelik, "CHP’nin altı oku memlekete çok çektirdi. Yedincisi maalesef Saadet Partisi Başkanı'ndan geliyor" dedi.

Çelik, Karamollaoğlu'na yönelik olarak "Bırakın bu sözleri CHP söylesin. Siz niye söylüyorsunuz? CHP’nin altıncı okuna yedinci olarak Saadet’i eklemeye gerek yok" ifadelerini kullandı. "Ayrıca bugün pek çok yerdeki fotoğraflara baktığınız zaman cami zaten dolmuş durumdadır" diyen Çelik, 'Saadet Partisi tabanındaki kişilerin de' camiden memnuniyet duyduğunu iddia etti.

Çelik, Saadet Partisi'ne yönelik ifadelerine şu sözlerle devam etti:

"Cami ile kavga etme geleneği CHP’den Saadet Partisi’ne devredilmiş oluyor. Fakat kurdukları birbirine benzemez ittifakın kimi kime benzettiğini çok net bir şekilde burada görmüş oluyoruz. CHP’nin altı oku memlekete çok çektirdi. Yedincisi maalesef Saadet Partisi Başkanı'ndan geliyor. Hiç hayırlı bir yaklaşım değil bu."

Karamollaoğlu ne demişti?

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, partisinin haftalık gündem değerlendirme toplantısında ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunduğu sırada yapımı yeni tamamlanan Çamlıca Camisini eleştirmiş, "Hangi akıllının başına İstanbul'da Çamlıca'nın tepesine 60 bin kişilik cami yapmak gelir? Bir kere doldursunlar ellerini öperim" ifadelerini kullanmıştı.

Karamollaoğlu, seçim gündeminden bir an önce çıkılıp ekonomik problemlere odaklanılmasını tavsiye ettiği açıklamasında "Bakınız seçimden sonra akaryakıttan, sigaraya birçok ürüne zam gelmeye başladı. Şu an çarşı pazarda soğan kilogram fiyatı 10 lirayı buldu. Soğan bulamıyoruz artık. Bu rakamlar bu zamlar derinleşen krizin habercileri durumunda. Eğer ekonomideki bu gidişat durdurulamazsa önümüzdeki süreç daha da sıkıntılı geçecek. Ekonomi Bakanlığı mevcut durumu düzeltecek hiçbir çalışma yapamayacak. Kahin değilim ama 16 yıldır bu arkadaşların nasıl politika yaptıklarını iyi biliyorum" ifadelerini kullandı.

İnşaat sektöründe sıkıntı yaşandığını belirten Karamollaoğlu, daha sonra Çamlıca Camisine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Hangi akıllının başına İstanbul'da Çamlıca'nın tepesine 60 bin kişilik cami yapmak gelir? Bir kere doldursunlar ellerini öperim. 60 bin kişi oraya nasıl çıkacak? İçeriye giren dışarıya nasıl çıkacak? Günün en az 7-8 saatini vermesi lazım ki orası dolsun. Bunu bile idrak etmeden dışardan bakıldığı zaman 'şu ihtişama bak, nerden nereye geldik Türkiye olarak' derseniz, işte o zaman hapı yuttuğumuzun resmidir bu. Bu Türkiye'nin ne kadar perişan halde olduğunu gösterir; ne kadar geliştiğini, kalkındığını göstermez. Bakış açısı."