Gündem

Akif Beki: Bir tripoda, bir kameraya yenilmeyi bırakın; Sedat Peker'in bir dumanla haberleşmesi bile yetebiliyor

29 Haziran 2022 09:12

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolar hakkında, "Bir tripoda, bir kameraya yenilmeyi bırakın; Sedat Peker'in bir dumanla haberleşmesi bile yetebiliyor. Kirli siyaseti midesi kaldıranlar da ikna olmuştur herhalde. Kaset komplolarıyla siyaseti şekillendirme devri, geri başlamadan bitmiştir umarım" yorumunu yaptı.

"Sedat Peker'in ifşa ettiği sırlarla ihbar ettiği suçlar, yeri yerinden oynatmalıydı" diyen Beki, "Fakat doğruluğu araştırılıp soruşturularak herhangi bir hukuki sonuç doğurmadı. Peker'in, organize suçtan aranmaya başlamasıyla kaldı. Tıpkı bir partinin disiplin kurulu başkanını suçlayan tarafın başına gelenler gibi... Kamu malını peşkeş çekme vaadiyle dolandırıldığını savcılığa ihbar eden kişi, karşı suç duyurusuyla tehdit, şantaj ve dolandırıcılıktan tutuklanmıştı" ifadelerini kullandı.

AKP Grup Başkenvekili Bülent Turan'ın açıklamalarını eleştiren Beki,  "Sağ olsun, temiz siyaset için, siyaseti zan ve şaibeden kurtarmak için az uğraşıp çırpınmadılar tabii. İşte o gayretler, bugün bir netameli cümle üstünden fırtına koparma, CHP'ye demediğini bırakmama hakkı veriyor AK Parti'ye. Bülent Bey'in, tebrik ve teşekkürü hak ettiği son konu da özel hayatı, siyasi kavganın dışında tutması... Özel hayatının, CHP'li Aydoğdu'nun kendisini ilgilendirdiğini söylemekle çok da iyi etti" diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.