Politika

AK Parti ve MHP ittifak çalışmalarını başlattı

Nursima ÖZONUR- Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)- AK Parti ve MHP, yerel seçimlerde ittifak çalışmalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde başlattı

08 Ekim 2018 18:46

Nursima ÖZONUR- Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)- AK Parti ve MHP, yerel seçimlerde ittifak çalışmalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi\'nde başlattı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Mehmet Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz ve Semih Yalçın, yerel seçimlerde ittifak çalışmalarını TBMM\'de AK Parti Grup Yönetim Salonu\'nda bir araya gelerek başlattı. Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası AK Partili Numan Kurtulmuş ve MHP\'li Semih Yalçın açıklama yaptı. Numan Kurtulmuş, \"Cumhur ittifakının yerel seçimde de gerçekleşmesiyle ilgili beklentiler, AK Parti -MHP heyetleri olarak bir araya geldik. Görüşmenin ardından bu toplantıların bundan sonra da devam etmesi, her iki partinin görüşlerini olgunlaştırarak devam etmesi yönünde prensip kararı aldık. Cumhur ittifakı milli siyaset açısından önemli adımlar atmıştır. FETÖ ile mücadelede emperyalist güçlerin Türkiye’ye yönelik saldırılarına karşı müşterek tepki anlamında belli müşterek konularda odaklanmış, hareket etmiştir. Bu ittifakın bu şekliyle önemli olduğunu düşünüyoruz. Her iki partinin hitap etmiş olduğu sosyolojik tabanları farklı iki tabandır. Bu tabanın genişletilmesi ve olumlu sonuç vermesi konusunda ortak görüşlerimiz oldu. Genel seçimlerde olduğu gibi rahat bir yerel seçim ittifakından bahsetmiyoruz. Genel seçimlerde yasal altyapı vardı, müşterek oyları toplanarak müşterek oylar ortaya çıktı. Burada bir yasal altyapı olmadığı için zorluk var. Teknik çalışmaları sürdüreceğiz ve tekrar bir araya geleceğiz. Sonuç alınması yolunda adım atacağız. Hayırlı olsun. Her işin başı bismillah diyerek bu işe başladık\" diye konuştu.
MHP\'Lİ YALÇIN: OLUMLU SONUÇLARA ULAŞTIĞIMIZ KANAATİNDEYİM
MHP\'li Semih Yalçın ise görüşmeye ilişkin, \"Cumhur ittifakının ruhunu yerel seçimde olup olmayacağı konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Çok olumlu görüşme oldu. Tespit ettiğimiz çalışma başlığı noktasından genel başkanlara teklif metni ya da görüşme sonuçları iletilecek. Bu sonuçlara göre yerel seçimde nasıl tavır alınacağı ortaya çıkacak. Cumhur ittifakının yerel seçimlerde bölgelerde yoğun bir şekilde yaşanması hükümet sisteminin yerli yerine oturmasıdır. Olumlu sonuçlara ulaştığımız kanaatindeyim\" dedi.
KURTULMUŞ: AF KONUSU VE SEÇİM İTTİFAKI BAŞKA KONULARDIR. 
MHP\'nin af teklifiyle ilgili bir soru üzerine Numan Kurtulmuş, \"Soru almıyoruz. Cumhur ittifakı ana başlıktır. Af konusu ve seçim ittifakı başka konulardır. Bunu karıştırmamak gerekir. Yerel seçimde işbirliği var mıdır buna bakacağız\" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir