Gündem

AİHM, Osman Kavala kararını 11 Temmuz’da açıklayacak

04 Temmuz 2022 16:39

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Osman Kavala ile ilgili kararını 11 Temmuz’da, saat 11.00'de Strasbourg’daki mahkeme binasında açıklayacak.

Avukat Kerem Altıparmak, 'duruşmanın açık görüleceğine' ilişkin haberlere düzeltme yaparak şu ifadeleri kullandı: 

"Bir kişi yanlış çeviriyor, sonra herkes aynı yanlışı tekrar ediyor. AİHM, "Osman Kavala davasının 11 Temmuz 2022 tarihinde saat 11.00'de açık olarak görüleceğini duyurdu" diye haber dolaşıyor sürekli. 11 Temmuz 11.00'de karar açıklanacak. Görülecek bir şey kalmadı."

 

AİHM Büyük Daire, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin “kararların bağlayıcılığı”nın düzenlendiği 46/1 maddesine dayanarak, Türkiye’nin AİHM kararına uymamasıyla ilgili toplanıyor. Dosya, üye devletlerin kararlara uymasını denetleyen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinin, mahkemenin 10 Aralık 2019 kararının uygulanmamasıyla ilgili ihlal prosedürü başlatmasının ardından Büyük Daire’ye taşınmıştı.

TIKLAYIN | Kavala davasında karara doğru: 45 soruda 1634 günlük tutukluluğun kronolojisi

TIKLAYIN - Osman Kavala: Tutukluluğumu devam ettirmek için gerçekleştirilen yargı uygulamalarının tarafsız bir gözle incelenmesini önemli buluyorum

TIKLAYIN - Avrupa Konseyi’nin Kavala kararı ne anlama geliyor, Türkiye’yi neler bekliyor: “Tahliye ve beraatten başka yol yok”

TIKLAYIN - Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Türkiye'ye yönelik ihlal sürecinde ikinci oylamayı yaptı: Oy çokluğu ile dosyanın AİHM tarafından değerlendirilmesine karar verildi