Gündem

Ahmet Taşgetiren: Türkiye'yi "dindar" bir kadro yönetiyor, şu Kadir Gecesi günlerine denk gelen hukuksuzluk iyi bir temsil örneği mi?

"Altına imza attığınız, Anayasaya kendi ellerinizle yerleştirdiğiniz tüm sözleşmelerin canına okumuşsunuz, adalet mi bu?"

28 Nisan 2022 10:32

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın "Modern dönemin Müslüman coğrafyası üzerinden bir İslam okuması yapılmasın" ifadelerine ilişkin olarak, "Ne zamana gidelim? Eskiye, İslam’ın daha iyi yaşandığı zamanlara? Niye modern zamanlarda iyi örnek yok?" dedi ve Gezi Davası'ndaki kararı hatırlattı. 

Taşgetiren, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü okuduklarımızı yaşamıyoruz. Bu kadar açık. Ramazanlar, Kadir geceleri, namazlar, oruçlar gelip geçiyor, bizde bir şey bırakmıyor. Alın size İslam dünyasının en gelişmiş ülkesi olarak Türkiye? Üstelik Türkiye’yi 'Dindar' bir kadro yönetiyor. İyi bir 'Temsil' ortaya konuluyor mu?

Şu Kadir Gecesi günlerine denk gelen hukuksuzluk iyi bir temsil örneği mi? Bir dava ki, önce berat vermişsiniz, sanığı bırakmamak için yeni bir suç üretmişsiniz, sonra o suçtan da beraat vermişsiniz, ama yine sanığı bırakmamak için önce beraat verdiğiniz davadan ağırlaştırılmış müebbede (yani eskiden olsa idama) hükmetmişsiniz. Altına imza attığınız, Anayasaya kendi ellerinizle yerleştirdiğiniz tüm sözleşmelerin canına okumuşsunuz. Adalet mi bu?

Kur’an’da 'Bir topluluğa olan kininiz sizi adaletsizliğe sevk etmesin' buyurulmuyor mu? 'Allah zalimleri sevmez' buyurulmuyor mu? 'Zalimler Allah’ın onların yaptığından gafil olduğunu zannetmesin' buyurulmuyor mu? Daha ne desin ki Kur’an?" 



TIKLAYIN - Gezi davasında karar: Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet; Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Yiğit Ali Emekçi'ye 18 yıl hapis ve tutuklama!

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'ndan Gezi Davası tepkisi: Az kaldı; bu zulme son vereceğiz ve adaleti yeniden tesis edeceğiz!

TIKLAYIN - Babacan'dan Gezi Davası tepkisi: Büyük haksızlık, hukuki açıklaması yok!

TIKLAYIN - Davutoğlu, isim vermeden Gezi Davası kararını eleştirdi: Yargı siyasi güce değil, siyasi güç adalete dayanmak zorunda

TIKLAYIN - İyi Parti’den Gezi davası açıklaması: Muhalefet şerhini okuduğumuzda adalet duygusuna, vicdana, hukuka ilişkin endişelerimiz derinleşmiştir

TIKLAYIN | Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan'dan Gezi davası yorumu: Türkiye için dünyaya karşı inanılmaz bir lekedir